Zaštitimo svoj bicikl!

KRAĐA

Između 24. rujna i 30. rujna u Peklenici, na Trgu pekleničkih rudara, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključani muški bicikl, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. 

            KAKO ZAŠTITITI BICIKL OD KRAĐE?

  • zaključavajte bicikl zaštitnim lancem, ne koristite jeftine lance i lokote s četveroznamenkastim šiframa koje kradljivci mogu lako prepiliti ili razbiti, nego spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom,
  • ako niste u blizini parkirališta namijenjenog biciklima, bicikl „parkirajte“ na sigurno mjesto (osvijetljeno, gdje je veća prisutnost građana, prostor koji ima video nadzor), a bicikl osigurajte na adekvatan način, zaključajte ga na način da obuhvatite i ramu, kao i kotač ,
  • ne ostavljajte bicikl bez nadzora na dulje vrijeme,
  • bicikl nemojte uvijek „parkirati“ na istom mjestu,
  • dokumente i druge vrijednosti ne ostavljajte u torbicama na biciklu,
  • kako bi dodatno zaštitili svoj bicikl registrirajte ga putem internetske aplikacije.

U sklopu preventivnog projekta “Zaštitimo svoj bicikl”, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu izradio je aplikaciju koja omogućuje registraciju bicikla na području Međimurske i Varaždinske županije putem pametnih mobitela (smartphones) i računala (slikanje bicikla, unos raznih podataka o biciklu i sl.).

Aplikaciju možete pokrenuti na internetskoj stranici .

OBAVIJEST

Obavijest o prodaji bicikala i drugih predmeta

Obavještavamo građane da će u subotu, 7. listopada s početkom u 9 sati, Policijska uprava međimurska održati licitacijsku prodaju bicikala i drugih predmeta.

Prodaja će se održati u dvorištu Policijske uprave, a razgledavanje predmeta koji se prodaju bit će moguće već od 8 sati.

INFORMACIJA

  • Najava aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom listopada

Obavještavamo građane da će policijski službenici Policijske uprave međimurske korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije tijekom listopada 2017. provoditi preventivne aktivnosti u sljedećim terminima:

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=268379 .

  • Zajedno smo brži – utrka građana i policije

Protekle subote, 30. rujna na prostoru Športsko rekreativnog centra Jarun,  Ministarstvo unutarnjih poslova povodom obilježavanja Dana policije i zaštitnika sv. Mihovila, uz dan otvorenih vrata organiziralo je utrku građana i policije, „Zajedno smo brži“.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=268414 .

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*