Zaštitite svoju imovinu!!!

KRAĐA U GUNDULIĆEVOJ ULICI U ČAKOVCU

U srijedu, 6. rujna u jutarnjim satima u Čakovcu, Gundulićevoj ulici, nepoznati počinitelj iskoristivši kraću odsutnost 82-godišnjeg vlasnika, kroz otvorena vrata ušao u obiteljsku kuću. Nakon toga u raznim prostorijama ispreturao je stvari i pritom ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I ova krađa dobar je povod da ponovno upozorimo naše građane na neke od samozaštitnih mjera koje mogu poduzeti kako bi zaštitili svoju imovine i time spriječili da postanu žrtve kradljivaca.

Ulazna vrata zaključavajte u svim slučajevima kada nemate neposredan nadzor kuće ili stana zbog boravka u dvorištu ili vrtu, pa čak i kratkotrajnog. Svakako, pritom nemojte zaboraviti na otvorene prozore i balkonska vrata. Lopovi vrebaju takve prilike!

Vrijedne predmete i veće količine novaca ne ostavljajte i ne držite u posudama na kuhinjskim policama, pod madracem ili među rubljem u garderobnim ormarima, odnosno na nekim drugim sličnim lokacijama.  Imajte na umu da su provalnicima ta mjesta dobro znana. Po mogućnosti sve vrijedne predmete i drage uspomene, kao i veće svote novca pohranite u banku i osobne trezore.

(rg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*