medjimurjepress@gmail.com

Zatećeni u provali

Dani vikenda, 10., 11. i 12. svibnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa, gdje je kod jedne počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Provale u vikend kuću i nogometni klub

1) Između 4. i 11. svibnja, u poljskom predjelu zvanom „Krtinjak“, u blizini Goričana, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću gdje je ukrao raznu ribolovnu opremu, akumulator i pribor za jelo.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

2) U noći s 11. na 12. svibnja, u Kotoribi, Ulici Nikole Zrinskog, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije nogometnog kluba odakle je ukrao razne suhomesnate proizvode te alkoholna i bezalkoholna pića.

Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Zatečeni u provali

  1. U petak, 11. svibnja u 22,13 sati u Gornjem Kuršancu, na Trgu Mirka Blazinarića, u trgovini mješovitom robom policijski službenici Policijske postaje Čakovec u provali s ukradenim novcem i robom, zatekli su tri mlađe muške osobe.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su kazneno djelo počinili 20-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca i dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije.

Ukradeni predmeti su oduzeti i biti će vraćeni vlasniku.

Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

KRAĐA

Ukraden mobitel

U noći s 11. na 12. svibnja u Čakovcu, u Ulici Zrinsko-frankopanskoj, u ugostiteljskom objektu nepoznati počinitelj ukrao je dva mobitela vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Čakovec – prouzročio prometnu nesreću

U subotu, 11. svibnja oko 9,55 sati u Čakovcu na kolniku Zrinsko-frankopanske ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj 31-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,85 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa. Zbog toga je u izbjegavanju udara u vozilo ispred sebe i u zanošenju sišao na površinu koja razdvaja kolničke trake i udario u prometni znak, dok je u nastavku kretanja vozilom udario u metalni stup javne rasvjete.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni 31-godišnji vozač i 19-godišnji putnik iz njegovog vozila prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je vozač lakše ozlijeđen dok će ozlijede za putnika biti okvalificirane naknadno.

U vremenu od 10,24 do 11,56 sati za sav promet bio je zatvoren dio Zrinsko- frankopanske ulice te se odvijao obilaznim ulicama.

Kvalifikacija prometne nesreće utvrdit će se naknadno.

INFORMACIJE

  1. Provedena akcija „Alkohol“

U noći s 11. na 12. svibnja (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati, policijski službenici „Mobilnog tima“ Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz operativne akcije “Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 1,00 do 1,50 grama po kilogramu – četiri prekršaja,

  • iznad 1,50 grama po kilogramu – jedan prekršaj, te

– prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika,

– prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,

– prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom,

– devet ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,79 grama po kilogramu utvrđena je u nedjelju, 12. svibnja u 1,25 sati, u Nedelišću, u Čakovečkoj ulici, kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila.

  1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i jedna s nastalom materijalnom štetom.

U četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni: 31 i 42-godišnji vozači osobnih automobila, 59 i 69-godišnje vozačice bicikla, dok će ozlijede za 19-godišnjeg putnika u osobnom automobilu biti naknadno okvalificirane.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

  • nepoštivanje prednosti – dvije prometne nesreće,

  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod tri vozača.

Najveća, u količini od 2,29 grama po kilogramu izmjerena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 10. svibnja oko 21,40 sati, u Gornjem Kuršancu.

„Zajedno više možemo u akciji s policijom“

U petak, 17. svibnja od 14,30 do 18.30 sati, na prostoru Sportskog centra „Mladost“, u Prelogu povodom održavanja Sportskih igara mladih 2019., Policijska uprava međimurska u suradnji s Policijskom postajom Prelog provodit će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*