Zimsko računanje vremena, obavezna vožnja s uključenim svijetlima

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU 

  • Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u srijedu, 18. listopada u popodnevnim satima u Čakovcu, iz svlačionice dvorane u Športskoj ulici ukrao je mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Ukradeni mobitel oduzet je i vraćen vlasniku.

Prema maloljetnom osumnjičeniku dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

  • Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica mladića, 18 i 20 godišnjaci s područja općine Pribislavec počinili kazneno djelo krađe.

Naime, u nedjelju, 22. listopada u popodnevnim satima, u Pribislavcu, Ulici  Zvonimira Baloga ušli su u nezaključanu obiteljsku kuću gdje su ukrali nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

  • Zimsko računanje vremena, obavezna vožnja s uključenim svjetlima 

U nedjelju, 29. listopada započinje zimsko računanje vremena. Pomicanjem kazaljke za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računa se kao 2 sata.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje da vozač motornih vozila za vrijeme vožnje u razdoblju zimskog računanja vremena mora upaliti dnevna ili kratka svjetla. Kazna za vožnju bez uključenih svjetala danju iznosi 300 kuna.

Također, podsjećamo da i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća, te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na svojim vozilima.

Upućujemo apel svim vozačima da tijekom vožnje na vozilima upale svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

  • Najava akcije „Alkohol“ 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa 28. na 29. listopada (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati provest će operativnu akciju „Alkohol“.

Aktivnosti iz akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja. 

 

 

  • Sakupljanjem čepova pomozimo oboljelima od leukemije i limfoma

Proteklog ponedjeljak, 23. listopada predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, Emil Vibović po četvrti puta u Policijskoj upravi međimurskoj preuzeo je sakupljene plastičnih čepove za aktualnu ekološko-edukativnu i humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=270056 .

(Nenad Risek)

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*