Ponavlja se povjest za HDZ

002“Nakon 15 godina povijest se ponavlja”, naglasio je to na današnjoj press konferenciji Darko Horvat predsjednik ŽO HDZ-a i domoljubne koalicije, aludirajući na predsjednički uspjeh Kolinde Grabar Kitarović. “Imamo više glasova nego na bilo kojim prethodnim izborima (15581), a glas za Kolindu, bio je glas za Međimurje. Zato hvala svim Međimurkama i Međimurcima koji su dali glas domoljubnoj koaliciji. Nova predsjednica znati će to honorirati i ispuniti obećanje da se u izvršnoj vlasti nađu Međimurci, uz cjelokupni razvoj županije koji neće plaćati naši građani iz svojih džepova, već država i strukturni fondovi EU”.

Govorio je i Zoran Vidović HSS te posebno zahvalio braniteljima iz Međimurja koji su stali iza njihove predsjedničke kandidatkinje. Naglasio je kako je siguran da će Kolinda na političkoj pozirnici djelovati pozitivno i s puno više energije nego njen prethodnik. Svoj optimizam iskazao je i Josip Grivec HSLS kazavši da se u narod vratio optimizam. Slično su izrazili i predstavnik Hrasta te Ivica Procaj iz HSP AS-a i te predstavnik umirovljenika.

Franjo Cimerman HDS, poremetio je mirni tijek pressice naglaskom na ipak loš rezultat u županiji što govori o nedovoljnom zalaganju svih članova koalicije uz riječi da se niej dobro radilo kako bi se bilo ukorak s drugim sredinama. Osvrnuo se na rad županijskog čelništva i niz propusta koje čine, posebno apostrofirajući neplaćene školske udžbenike od čega je dio uzet od računa poljoprivrednika, nepostojanje kriterija kod dodjele. Svojim nastupom izazvao je koalicijskog partnera HSS-a Zorana Vidovića koji je reagirao neupučenošću  Cimermana i paušalnih izjave, jer je županija podmirila sve svoje obaveze prema udžbenicima i kompenzacijama.

Tragom razmimoilaženja, novinar našeg portala pitao je članove domoljubne koalicije dal’ postoji čvrsta sprega među istim stankama i zajednički nastup na predstojećim parlamentarnim izborima. Odgovor je bio jasan-DA, do nove pobjede.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*