Međimurje Press
Vijesti

Povlačenje vatrogasne ispomoći s područja Sisačko-moslavačke županije

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, angažman vatrogasaca iz drugih županije se postupno privodi kraju, zbog smanjenog broja intervencija. Na terenu su jučer uz domaće vatrogasne snage bili angažirani vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik. Sve snage iz drugih županija su navečer povučene.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do 31. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10732 vatrogasaca s 2854 vatrogasna vozila, a odrađeno je 11890 intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirana 1 intervencija, a angažirana su 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirano je 35 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a s područja Grada Siska, a zabilježena je 1 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 58 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 13 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja VZŽ Primorsko-goranske i Zagrebačke te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. U općini Majur angažirane su snage s područja Međimurske županije.

Prema trenutno obrađenim podacima za 31. siječanj 2021. godine ukupno je angažirano 117 vatrogasaca s 36 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 15 vatrogasnih intervencija.

  • Od danas su na području Sisačko-moslavačke županije samo na terenu domicilne snage. Rad u operativnim zonama su postupno preuzeli domaći vatrogasci, ali ćemo imati vatrogasce u pripravnosti kako bi ih poslali na potresom pogođeno u slučaju potrebe za dodatnim snagama – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zapovjednik je zahvalio svima na velikom angažmanu na potresom pogođenom području ne samo Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba, već i Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko križevačke županije gdje su vatrogasci uz sve druge službe uklanjali posljedice potresa.

Anita Čolak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja