Međimurje Press
Vijesti

Poziv na hodočašće pješačenjem od Čakovca do Marije Bistrice!

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec organizira 2. Zavjetno hodočašće pješačenjem od Čakovca do HRVATSKOG NACIONALNOG SVETIŠTA MAJKE BOŽJE BISTRIČKE od petka do nedjelje, 3. – 5. rujna 2021. godine.

HODOGRAM PJEŠAČENJA

PETAK, 03. 09. 2021. u 21.00 sati – Blagoslov hodočasnika

21.15 sati – polazak iz Čakovca od župne crkve sv. Antuna Padovanskoga.

Odmorišta: Kapucinski trg u Varaždinu, kroz noć stajemo prema potrebi. Rani doručak je na Planinarskom domu „Pokojec“ – na Ivanščici – 434 m nadmorske visine.

Nastavljamo prema –  Budinščina – Konjščina – okupljanje na Vinskom vrhu.  Čekamo svakog hodočasnika, te sa svojim zastavama u svečanoj procesiji, molitvi i pjesmi silazimo prema svetištu Majke Božje Bistričke.

NAPOMENA:

Prehrana je iz ruksaka. Potrebna je udobna obuća za hodanje, planinarski štapovi, svjetiljka – noćne lampe, reflektirajući prsluk.

Svaki sudionik dužan je poštivati odluke i uputstva vodiča. Hodočašće je na vlastitu odgovornost. Svaki sudionik potvrđuje da je

upoznat s težinom i zahtjevima staze koja je duga 56,8 km. Logistička je podrška te medicinska skrb.

PROGRAM HODOČAŠĆA U MARIJI BISTRICI

SUBOTA, 04.09.2021.

18.00 sati – SVETA MISA

21.00 sati – PUT SVJETLA 

NEDJELJA, 05.09.2021.

09.00 sati – KRIŽNI PUT

11.00 sati – SVEČANA SVETA MISA 

  • Prijave se primaju do 30.08.2021.  radi organizacije prijevoza, te spavanja u Mariji Bistrici. Spavanje u Mariji Bistrici je 100,00 kuna.
  • Kako ove godine nije bilo organiziranog hodočašća u Mariju Bistricu molio bih sve vjernike da se organiziraju autima, biciklima i dođu u nedjelju 5. rujna 2021. na Mariju Bistricu te da zajedno zahvalimo Majci Božjoj za sva dobročinstva.
  • Dodatne informacije neposredno pred hodočašće, ovisno od kretanja vremenskih i epidemioloških prilika. Povratak autobusom prema dogovoru u nedjelju poslije podne.
  • U nedjelju, 5. rujna pod svetom misom u 11 sati hodočasnici će u prikazu darova prinijeti veliku zavjetnu svijeću u znak zahvale prema Majci Božjoj Bistričkoj.
  • Ovo je dvodnevno hodočašće inspirirano hodanjem, molitvom, te zajedništvom. Svaki hodočasnik nosi u svome srcu određenu nakanu, molitvu i zavjet prema Majci Božjoj Bistričkoj. Za hodočašće je, kao i za vjeru, potrebna doza hrabrosti i vjere. Ali, ako te srce vuče, dođi, uljepšaj nam hodočašće, bit ćeš rado viđen i primljen. Stoga Vas draga srca pozivam na hodočašće.

Mir i dobro!

fra Tomislav Božiček, župnik

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja