Međimurje Press
Vijesti

Preko 10000 vatrogasaca sudjelovalo na sanaciji posljedica potresa

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 25. siječnja 2021. godine na intervencijama su kumulativno sudjelovala 10073 vatrogasca s 2646 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11477 intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje su odradila 24 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirano je 37 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, a zabilježeno je 40 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 28 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 25 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja četiri županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Prema trenutno obrađenim podacima za 25. siječanj 2021. godine ukupno je angažirano 89 vatrogasaca sa 32 vatrogasna vozila, a evidentirano je 77 vatrogasnih intervencija.

Nastavljena sanacija oštećenih objekata u susjednim županijama

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom dana 25. siječnja imali 12 tehničkih intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama ukupno su sudjelovala 33 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a sa područja Zagrebačke županije bili su angažirani na 6 tehničkih intervencija, na kojima je ukupno sudjelovalo 12 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a Karlovac i DVD-a imali su ukupno 6 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida. Na navedenim intervencijama ukupno su sudjelovala 22 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila.

Anita Čolak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja