Preminuo je legendarni hrvatski stolnotenisač Dragutin Šurbek

U noći sa subote na nedjelju u 72. godini preminuo je Dragutin Šurbek, najveći hrvatski stolnotenisač koji je dva puta postajao svjetskim prvakom, a na svjetskim i europskim prvenstvima osvojio ukupno 36 odličja.

“Šurba je obogatio i oplemenio stolotenisku igru. Posjedovao je neutaženi apetit za vježbanjem i usavršavanjem, trenirao je svaki dan. Mnogo, vrlo mnogo. Nitko Dragutina nije mogao otrgnuti od reketa… Za stolom impulzivni napadač koji je ‘lomio’ kičmu svojim suparnicima, prvenstveno snagom, ali i preciznošću. Imao je savršeni tajming, loptica je zapravo ‘eksplodirala’ na licu njegovog reketa. Intezivni stolnotenisač s mnogo finesa u igri… Stolnotenisač koji se uzdigao svojim igračkim kvalitetama, rezultatima, pojavom i ličnošću u besmrtne zvijezde hrvatskog sporta”, napisano je u tekstu na službenom portalu Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Za svoja postignuća Dragutin Šurbek je 2014. godine odlikovan “Redom Kneza Branimira s ogrlicom”, a u prosincu prošle godine Hrvatski olimpijski odbor dodijelio mu je nagradu “Matija Ljubek” za izuzetan doprinos razvitku sporta u Hrvatskoj.

Detalji o posljednjem ispraćaju legendarnog Dragutina Šurbeka bit će naknadno objavljeni.

Sućut predsjednika Vlade u povodu smrti najvećeg hrvatskog stolnotenisača Dragutina Šurbeka

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji najvećeg hrvatskog stolnotenisača Dragutina Šurbeka u kojoj stoji:

Poštovana obitelji,

sa žalošću sam primio vijest o smrti najvećeg hrvatskog stolnotenisača, Dragutina Šurbeka.

Svi pamtimo kako je dva puta osvojio titulu svjetskog prvaka, uz 36 odličja osvojenih na europskim i svjetskim prvenstvima.

Sa zahvalnošću se prisjećamo da je nakon osamostaljenja Hrvatske zaigrao za reprezentaciju svoje domovine i s 46 godina bio najstarijim sudionikom Olimpijskih igara u Barceloni 1992. 

Za svoja postignuća 2014. odlikovan je “Redom Kneza Branimira s ogrlicom”, a u prosincu prošle godine Hrvatski olimpijski odbor dodijelio mu je zasluženu nagradu “Matija Ljubek” za izuzetan doprinos razvitku sporta u Hrvatskoj. Osim što je obilježio tri desetljeća europskog i svjetskog stolnog tenisa, Dragutina Šurbeka pamtit ćemo kao velikana koji je svojim uspjesima nepovratno zadužio hrvatski sport i stolni tenis.  

U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da, u ime hrvatske Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti.“

(mp) (jl)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*