Međimurje Press
Vijesti

Preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac (69)

Pavao Miljavac od 14. listopada 1998. do 27. siječnja 2000. obnašao je dužnost ministra obrane u Vladi premijera Zlatka Mateše (nakon ostavke Andrije Hebranga). Bio je i saborski zastupnik.

noći s ponedjeljka na utorak iznenada je u bolnici u Zagrebu preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac (69). Od početka Domovinskog rata bio je uključen u obranu domovine. Tijekom svoje vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci – bio je načelnik stožera i zapovjednik Zbornoga područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Nakon što je 1996. godine promaknut u čin general pukovnika, imenovan je na dužnost načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH (1996. do 1998.).

Prema neslužbenim informacijama, Miljavac je prošlog tjedna pao sa viljuškara i pritom udario glavom. Prvo je odbijao otići liječniku, ali je nakon nekoliko dana to ipak učinio. Zbog podlijeva prvo je zadržan u bolnici u Karlovcu, a potom je premješten u jednu zagrebačku bolnicu. Kako saznajemo, osjećao se dobro, bio je pri svijesti, primao je posjete i nije bilo gubitka pamćenja. Nažalost, jučer u večernjim satima došlo je do zatajenja srca, a liječnici ga više nisu mogli spasiti.

Foto: KAportal

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja