Međimurje Press
Prenosimo

Čehok prkosi Čačićevom lockdownu!

GRADONAČELNIK ČEHOK:

U Međimurju sam, kao i mnogi Varaždinci, na kavi!

Neslaganje gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i župana Varaždinske županije Radimira Čačića u subotu je dobilo novu dimenziju kada je Čehok u razgovoru za N1 televiziju rekao da je, poput mnogih Varaždinaca, zaobišao rigorozne epidemiološke mjere koje su u petak uvedene u Varaždinskoj županiji te je otišao u susjednu Međimursku županiju i popio kavu. Čehok je za N1 ponovio da se ne slaže s mjerama koje su u Varaždinskoj županiji uvedene na Čačićevu inicijativu te da smatra da župan te poteze vuče zbog nadolazećih lokalnih izbora.

Čehok i Čačić ne slažu se oko toga tko je kriv za širenje zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji.

Čehok smatra da su za širenje zarazom krivi radni prostori, dok Čačić smatra da su za to krivi kafići i otvoreni prostori te se za ugostiteljske objekte i okupljanja trebaju uvesti strože mjere.

– Mi smo uputili Nacionalnom stožeru zahtjev i zamolbu da se počne s ciljanim testiranjima po tvrtkama jer izvor zaraze nisu kafići, još manje su otvoreni prostori, kao što župan misli, rekao je Čehok u petak te dodao da smatra da Varaždinska županija treba početi s ciljanim testiranjem poput onoga u Zagrebu. – Da mi imamo ovlasti koje ima župan, ja bih to odmah učinio. Izdvojio bih milijun, dva milijuna kuna i testirao bih stanovništvo tamo gdje su krizna žarišta. I onda bismo znali točno tko i gdje su ti izvori zaraze.

– Sve ovo što radi župan, to nema smisla. Svađati se s kulturnjacima, svađati se sa sportašima, poduzetnicima, obrtnicima, najavljivati neke bijesne mjere koje nitko ne razumije… Meni i [ZlatanuAvaru (zamjenik gradonačelnika Varaždina, op.a.) nije bilo bitno da se svaki dan pojavljujemo u nacionalnim medijima, kao što je to županu. Da otvorite frižider, naći ćete župana unutra. To nema smisla, rekao je ranije ovog tjedna Čehok.

IZVOR: https://www.jutarnji.hr/, HINA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja