Gušenje zbog požara

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA / PRONALAZAK LEŠA

U četvrtak, 21. siječnja u 13.30 sati zaprimljena je telefonska dojava da je u obiteljskoj kući u Pobrestu, Kalničkoj ulici, pronađeno je mrtvo tijelo starijeg muškarca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem te očevidom utvrđeno je kako se u spavaćoj sobi kuće, tijekom noći s 20. na 21. siječnja, djelomično zapalio kauč i madrac koji su bili smješteni neposredno uz peć na kruta goriva. Zbog pomanjkanja kisika u prostoriji (zatvorena vrata i prozori) vatra je prestala gorjeti te se prostorija ispunila dimom. Uslijed udisanja veće količine dima 89-godišnjak se ugušio.

O ovom događaju ponijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

U četvrtak, 21. siječnja oko 17.50 sati na raskrižju lokalnih cesta (priključak na prometnicu uz derivacijski kanal),  nedaleko grada  Preloga, dogodila  se  prometna  nesreća u kojoj je 72-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, zbog nepoštivanja prednosti prolaska, prednjim dijelom vozila udario je u osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće, vozilom hitne medicine pomoći 77-godišnja putnica iz osobnog automobila kojim je upravljao 72-godišnjak prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđena, te je zadržana na liječenju. Na mjestu prometne nesreće liječnička ekipa pregledala je 35-godišnjakinju i 37-godišnjaka, putnike iz osobnog automobila kojim je upravljao 42-godišnji vozač, te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Protiv 72-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

U noći s 23. na 24. siječnja (subota/nedjelja) od 21 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, provodit će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

Ovog vikenda mnogi će građani sudjelovati u proslavi i obilježavanju  „Vincekova“ te će pritom obilaziti vinske podrume, gdje će sudjelovanja u prigodnim obredima koji uključuju i konzumiranje alkohola (vina).

Kako bi bezbrižno sudjelovali u proslavi „Vincekova“ policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola ne sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola. Prilikom povratka kućama, svakako neka koriste organizirani prijevoz, odnosno neka vozilima upravljaju osobe koje nisu konzumirale alkoholna pića.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*