Međimurje Press
Prenosimo

Kajtazi odgovorio Faberu!

“Ako je politikantstvo upozoriti na mogućnost krvoprolića, politikant sam”

Saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi branio je u srijedu svoju primjedbu da je ranije već upozoravao kako bi se u Međimurju moglo dogoditi krvoproliće, i kritizirao to što mu je savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber predbacio tu primjedbu, rekavši da govori floskule te da se bavi politikantstvom.

“Skrenuo sam pozornost i tražio nasamo da razgovaram s ministrom i skrenuo pozornost da imam informacije da u romskom naselju postoji oružje i da moji Romi dolaze do oružja od većinskog stanovništva, na koji način ne znam, mogu samo nagađati. Ako je to politikanstvo, onda ja kažem da je to politikanstvo, jer sam skrenuo pozornost, jer sam htio da se ovakvi i slični incidenti ne događaju”, rekao je Kajtazi za N1.

Iz policije su rekli da im treba ime i prezime osobe koju se sumnjiči da ima oružje, kako bi mogli postupati.

“Meni je ovo smiješno, moram reći, zato što ja sve vrijeme pokušavam, unatrag nekoliko godina predlažem da se uposli Rom koordinator, da imamo profesionalca koji bi mogao pomoći i jedinicama samouprave i meni i svima onima kojima je neophodno potrebno. Ništa nije napravljeno. Koliko ima Roma zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave? Mislite da Romi ne žele normalan život? Pa Romi su na ovim prostorima 700 godina. Ako sam ja čekao 20 godina na posao, što mislite kako je drugima?”, upitao je.

Izvor: https://www.nacional.hr/

 

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 26. kolovoza 2021 at 12:43

Koji seronja

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja