Krim-policija i DORH u Gradu Varaždinu

Kako piše Regionalni tjednik, kriminalistička policija i Državno odvjetništvo provode istragu po kaznenoj prijavi koju je nezavisni vijećnik Zlatan Avar podnio protiv direktora Termoplina Ivana Topolnjaka, predsjednice Nadzornog odbora te tvrtke Nevenke Grbac i gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša.

Istražitelji su stigli i u Gradsku vijećnicu, gdje su, neslužbeno doznajemo, počeli obavljati razgovore sa zaposlenicima Grada, a uz to „češljaju“ i svu dokumentaciju.

Da su izvidi u tijeku, potvrdio je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

– Izvidi su počeli odmah po zaprimanju kaznene prijave. Utvrđujemo sve činjenice, pri čemu smo angažirali i druge službe, prije svega policiju – rekao nam je Galić.

Podsjećamo, kaznenu prijavu je Avar podnio svibnju ove godine nakon što je otkrio da je Termoplin 2014. i 2014. gradskim tvrtkama i ustanovama plin fakturirao po prosječno 30 posto višim cijenama.

U kaznenoj prijavi je naveo da sumnja da je Termoplin sustavno varao gradske tvrtke i ustanove. Kaznenu prijavu je kasnije proširio, te je Habuša prijavio zbog lažnog iznošenja činjenica i pokušaja zataškavanja izvještaja gradskog revizora.

Autor: VMS/Regionalni tjednik

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*