medjimurjepress@gmail.com

MVEP pozvalo sve Hrvate u inozemstvu da se što prije vrate

MINISTARSTVO VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA UPUTILO POZIV HRVATIMA U SVIJETU – VRATITE SE ŠTO PRIJE!

Hrvatske vlasti pozvale su u petak sve svoje državljane u inozemstvu koji se namjeravaju vratiti u Hrvatsku da to učine što prije zbog mogućih poremećaja u zračnom prometu izazvanih globalnim širenjem koronavirusa.

Ako se hrvatski državljani nađu u situaciji prekinutog redovnog zračnog prometa mogu se javiti nadležnim veleposlanstvima i konzularnim uredima RH u zemlji u kojoj se nalaze, poručuje u petak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski državljani u inozemstvu upozoravaju se da zbog pandemije koronavirusom (COVID-19) avioprijevoznici nerijetko i bez prethodne najave otkazuju sve veći broj međunarodnih letova.

Onima koji se nalaze u državama gdje su komercijalni letovi i druge vrste prijevoza još uvijek dostupni, MVEP preporučuje da se vrate u Hrvatsku ako ne planiraju boravak nepredviđene duljine u zemlji u kojoj jesu.

Hrvatski državljani koji se nalaze u trećim državama (izvan Europske unije) mogu se javiti nadležnom veleposlanstvu ili konzularnom uredu Republike Hrvatske u državi u kojoj se nalaze (http://www.mvep.hr/hr/predstavnistva/dmkurh-u-svijetu/), a ako u državi u kojoj se nalaze Republika Hrvatska nema svoje veleposlanstvo ili konzularni ured, mogu se obratiti Delegaciji Europske unije u toj državi (https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/area/geo_en) za pomoć i informacije o povratku u Republiku Hrvatsku.

Mreža diplomatsko-konzularnih predstavništva RH, koja su na raspolaganju od 0 do 24 sata, neumorno radi na povratku hrvatskih državljana, često u suradnji s drugim državama članicama Europske unije, naglašava MVEP.

Izvor: HINA

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*