medjimurjepress@gmail.com

Novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško

Za novog povjerenika za Agrokor vlada je predložila Fabrisa Peruška, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber

Fabris Peruško i dosad je, kao član uprave Tiska, jedne od firmi iz sustava, bio uključen u proces restrukturiranja Agrokora. Što se tiče formalnog obrazovanja, diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na Ekonomskom fakultetu istog sveučilišta te je 2007. godine završio MBA na Babson Collegeu u Bostonu- piše Index.hr.

Zanimljivo je da je, između ostalog, pet godina radio kao konzultant u tvrtki McKinsey, gdje se bavio restrukturiranjima u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije u Europi i Rusiji.

McKinsey je radio na poslovima integracije Mercatora u Agrokor, nakon što je Ivica Todorić preuzeo najveći slovenski trgovački lanac što ga je na kraju, prema mišljenjima mnogih, i dovelo do bankrota.

Peruškova zamjenica bit će Irena Weber koja je dosad bila u savjetničkom timu Ante Ramljaka. Karijeru je započela u investicijskoj banci CAIB, gdje je u kratkom roku napredovala do pozicije zamjenice direktora.

Nakon toga, 2008. godine prelazi u tadašnju Hypo Alpe Adria banku, gdje je imala više funkcija. Prvo je bila zamjenica izvršnog direktora za poslovanje s pravnim osobama, a zatim direktorica investicijskog bankarstva. Karijeru nastavlja u Kent banci kao članica uprave, da bi na kraju završila kod Ramljaka, gdje je bila zadužena za imovinski portfelj i non-core djelatnosti.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*