Međimurje Press
Političke strankePrenosimo

Osnovan Domovinski pokret Miroslava Škore

Miroslav Škoro u Zagrebu je osnovao politički pokret. Osnivanje je najavio prije nekoliko dana putem svoje Facebook stranice. Na njoj je uživo emitirao osnivačku skupštinu. Kako se moglo čuti u prijenosu nova stranka bivšeg kandidata za predsjednika države Miroslava Škore zvat će se Domovinski pokret Miroslava Škore.

“Ne osnivam stranku jer želim, već zato što moram”, rekao je Škoro. Istaknuo je da u svom pokretu ne želi one koji misle trgovati mandatima te poručio onima koji mu se zato misle priključiti, neka ni ne pokušavaju.

Vladavina prava jedan je od tri stupa svakoga pravednog društva”, rekao je Škoro i poručio da vlast postoji kako bi služila narodu.

Pokret, kako je ranije najavio Škoro, okupljat će sve koji žele drugačije odnose u Hrvatskoj. Osnivačka skupština pala je na prijestupni datum, 29.veljače. Škoro kaže da i na taj način žele pokazati da su drugačiji.

U govoru je istaknuo kako mu je cilj razbijanje duopola HDZ-SDP kojima najviše odgovara trenutačno stanje. Najavio je osnivanje gospodarskog pojasa, odštete državi i zatočenicima koncentracijskih logora kao i rasvjetljavanje komunističkih zločina.

Bivši kandidat za predsjednika Republike rekao je da su dobrodošli svi oni koji su ga podržali u utrci za Pantovčak i razgovarat će s njima dok ne postignu pravičan dogovor, ali i poručio kako jamči da je jedini uvijek sigurni partner hrvatski narod.

Na konferenciji za novinare predstavio je ljude koji su u Domovinskom odboru stranke Domovinski pokret, a oni su: Miljenko Čurić, Anita Freiman, Ivan Enjingi, Nikola Grabovac, Josip Jović, Ivan Krpan, Zvonko Lovrić, Vedran Mlikota, Stipo Mlinarić Ćipe, Igor Peternel, Mario Radić, Ante Rončević, Ivan Šušnjar, Marin Topić, Vesna Vučemilović, Milan Vrkljan i Dinko Škegro.

Na novinarski upit Škoro je rekao da je puno toga pisano ovih dana tko će biti u stranci i da mu je neprihvatljivo kada se piše po principu rekla-kazala. Kaže da su svi dobrodošli na razgovore o suradnji i da im nisu cilj fotelje u Saboru nego promjene ako to narod želi, a vjeruje da želi.

Osnivanje nove stranke komentirao je i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat. Ne odbacuje mogućnost postizborne koalicije s Miroslavom Škorom.

Suverenisti Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić u petak su izrazili nadu u uspostavu suradnje s budućom strankom Miroslava Škore, s kojim su najavili pregovore o suradnji uoči parlamentarnih izbora.

“Dobar dio hrvatskog naroda kroz različite građanske inicijative izrazio je želju za zajedništvom svih suverenističkih snaga. Nadam se da ćemo biti veliko iznenađenje idućih parlamentarnih izbora”, istaknuo je Ilčić, upitan za okupljanje nove političke platforme na konferenciji za novinare koju je Zekanović u Saboru sazvao na temu izazova umjetne inteligencije.

“Razgovarali smo sa Škorom, no preduvjet je da osnuje stranku kako bismo mogli zajedno izaći na parlamentarne izbore. Nezavisne liste i pojedinci ne mogu koalirati sa strankama”, rekao je Zekanović

Naime, Škoro je na proteklim predsjedničkim izborima bio nezavisni kandidat, a potporu mu je dala i stranka Hrvatski suverenisti.

Autor:HINA

Izvor:

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja