Međimurje Press
Prenosimo

Posljednji let!

Mario i Matija iza sebe su ostavili 4 djece. Matija je taj dan poletio jer je drugi letač odustao!

Dvojica muškaraca poginulih u padu motornog zmaja u hidroakumulacijsko jezero HE Dubrava, Mario Vuković (35) i Matija Kovačević (42), iza sebe su ostavili četvero djece.

Velika je tuga danas u Međimurju. Mario i Matija, obojica sportaši i zaljubljenici u zmajarstvo, bili su, kažu prijatelji i poznanici, ljudi koje si morao voljeti. Najkraće – čisti pozitivci. Baš su tu riječ, “pozitivci”, upotrijebili svi s kojima smo razgovarali o tragediji, a prijateljevali su s jednim od njih ili su ih makar samo poznavali, dojam je bio isti.

Dobri prijatelji prvi su pravi sunčani dan odlučili provesti kako obojica vole – leteći zmajem. Nebo iznad Međimurja bilo je čisto kad su poletjeli s travnate piste Zmajarskog kluba Rode u Prelogu.

Letjelište je to u marini Prelog na hidroakumulacijskom jezeru HE Dubrava.

Mario i Matija u marinu se nisu vratili. Motorni zmaj srušio se u hidroakumulacijsko jezero i obojica su izgubila život. Inspektori zrakoplovnih nesreća pokušati će odgonetnuti što je međimurski dvojac odvelo u smrt. Spekulira se o otkazivanju motora, ali valja pričekati službeno izvješće.

Bili su članovi kluba

U četvrtak navečer i petak ujutro je prizor uz jezero, kod Novog Sela na Dravi, isti. Slika zmajeva krila koje visi preko nasipa izaziva jezu. Dio je to motornog zmaja koji se odlomio pri padu zmaja teškog 250 kilograma u jezero. Cijelo prijepodne na terenu su istražitelji zrakoplovnih nesreća iz Zagreba, Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN), nastojali utvrditi što je dovelo do tragične nesreće u četvrtak dvadesetak minuta poslije 15 sati.

Dojavu o nesreći Služba 112 primila je u 15.23.

Ronioci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec izvukli su tijela iz jezera.

Znalci nagađaju da su ostali bez uzgona ili im je stao motor. S ugašenim se motorom na livadu može sletjeti, ali na vodu ne, osim ako nema namontiranu plovku.

U lokalnom preloškom Zmajarskom klubu Roda nevjerica. Obojica stradalih bili su članovi kluba, Mario i dopredsjednik. Prema neslužbenim saznanjima, Mario je upravljao letjelicom. Letjeti iznad vode fasciniralo ga je. Bio je dobar, izučen pilot.

Letjeti zmajem, kažu iskusni letači, nije bezazleno i ovo nije prva takva tragedija u Hrvatskoj. Motorni zmaj dostiže brzinu i do 140 kilometara na sat. Dotakne li samo površinu vode, može doći do tragedije.

Crna zastava

Prevelika je to tragedija za Marijevu obitelj. Prije nekoliko godina mu je u tragičnoj nesreći s motorom poginuo brat. I Mario je, kad nije radio na svom poljoprivrednom gospodarstvu, uz zmajarenje bio pasionirani motorist.

Matija Kovačević iz Čakovca živio je za bicikliranje.

– Bio je ultramaratonac, rekorder na 24 sata vožnje. Odvozio je utrku Four Corners of Croatia, 4CC of Croatia, Privlaka – Umag – Sv. Martin – Ilok. Pogledajte njegov Facebook profil, nema fotografije na kojoj se ne smije – kaže za Jutarnji jedan od prijatelja. Društvo je u dvojbi. Željeli bi reći kakvi su dobri dečki obojica bili, a nisu imali srca pitati obitelj mogu li o njima govoriti, pa smo odlučili javno ih ne imenovati.

Da ga nije omela pandemija, strastveni bi mu hobi već prerastao u posao. Ideja je bila uređivanje biciklističkih staza za međimursko turističko tržište koje se pokazalo traženom destinacijom kontinentalnog turizma. Sportski turizam bio mu je san, kažu njegovi prijatelji.

Jedan od poznanika dan nakon nesreće proživljava pravi pakao.

– Imao sam s Matijom dogovor za jučer (četvrtak, op. a.) u 14 sati. Iskrsnule su mi neke obaveze pa sam prebacio termin za danas. Muči me bi li otišao na kobni let da nisam otkazao – pita se.

Matija, saznajemo, nije bio u prvom planu za taj let, ali je i taj drugi letač odustao pa je s Mariom na kraju poletio Matija. Jučer u hangaru kluba Roda nije bilo nikoga, samo je visjela crna zastava.

Fot0:Željko Hajdinjak/Cropix

Piše: Višnja Gotal

Izvor: https://www.jutarnji.hr/

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja