Poslodavci koji ne isplaćuju plaće

PLAĆE u Hrvatskoj ne isplaćuju ukupno 3.423 poslodavca, koji zapošljavaju 10.670 radnika, pokazuju najnoviji, ažurirani podaci Porezne uprave koji se odnose na neisplatitelje plaća za razdoblje obračuna od siječnja do prosinca prošle godine – piše Index.hr

Prema statistikama koje je objavila Porezna uprava čak 2695 pravnih osoba koje zapošljavaju 9463 radnika nije isplaćivalo plaće, kao niti 458 fizičkih osoba koje zapošljavaju 1207 radnika. Podaci se odnose na period od siječnja do prosinca 2016. godine prema kriteriju neisplate plaće ili naknadne isplate zaostale plaće tri mjeseca uzastopno.

Na popisu nisu poslodavci koji su prikazali isplate plaća u tekućoj godini, ali nisu isplatili plaće za razdoblja prije 1. siječnja 2014. Popis ne sadrži ni podatke o poreznim obveznicima koji nisu isplatili plaće, ali su prikazali isplatu plaće te su se zadužili za javna davanja kao da su isplatili plaću.

Od Međimuraca – fizičkih osoba, na popisu su: August Koštarić iz Čakovca, Josip Hnažek iz Selnice, Josip Markati iz Hodošana, Rižica Đurkin iz Palovca, Ivan Krištofić iz Macinca, Đuršica Pvogor iz Nedelišća.

(Izvor: Index.hr)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*