medjimurjepress@gmail.com

Seksualno nasilje

ŽRTVA SEKSUALNOG NASILJA

Dramatična potjera za mladim Međimurcem koji je silovao tinejdžericu (16) trajala je cijelu noć. Nesretnu srednjoškolku ranije je napao i župnik…

Nakon što je 16-godišnja tinejdžerica prijavila hvarskog župnika M. Z. (72) za bludne radnje, odnosno da ju je dirao po intimnim dijelovima tijela, u subotu kasno navečer ponovno je ušetala u policijsku postaju u pratnji roditelja.

Prijavila je da ju je, prijeteći skrivenim pištoljem, seksualno iskoristio protiv njezine volje 22-godišnji mladić iz Međimurja, i to u suton u šumarku uz plažu nadomak hotela Fontana u Jelsi.

Budući da je prokazani mladić, inače bogatog kriminalnog dosjea, netragom nestao, hvarska policija digla se odmah na noge te zbog toga blokirala sve katamaranske i trajektne linije. Dok se prestravljenoj srednjoškolki pružala pomoć, policija je neumorno tragala za bjeguncem.

Kako doznajemo, skrivao se po vinogradima, a u jednom trenutku je (za)prijetio da ima pištolj i da će izvršiti samoubojstvo. Pregovori s njim su trajali doslovno cijelu noć, a uspjeli su ga locirati tek u nedjelju u popodnevnim satima oko dva kilometra od Jelse i staviti mu lisice na ruke. Paralelno s tim nastavljen je trajektni i katamaranski promet kako turisti ne bi ispaštali, ali su policajci detaljno pregledavali svaki automobil i svakog putnika.

Inače, riječ je o mladiću koji na otoku Hvaru ljeti radi kao sezonac u jednom vinogradu, a srednjoškolku poznaje već neko vrijeme. Istražni sudac Županijskoga suda u Splitu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali ne i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa je na taj dio odluke splitsko tužiteljstvo najavilo žalbu.

(Hajdi Karakaš Jakubin)

Izvor: www.jutarnji.hr

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*