Međimurje Press
Prenosimo

Smijenjena rukovoditeljica i urednica HRT centra Čakovec i Varaždin Tamara Peras

Na mjesto urednice HRT centra Čakovec i Varaždin imenovana je dugogodišnja dopisnica HRT-a iz Koprivnice Andrijana Gregur, izvijestili su nas s Prisavlja. Razloge smjene Peras s dužnosti nisu htjeli komentirati. U odgovoru na naš upit tek su kratko napisali da “HRT, kao i inače, ne komentira radno-pravne odnose”.

Peras su godinama njezini podređeni optuživali za kršenja Zakona o radu i Kolektivnog ugovora javnog servisa . Navodili su da im je umanjivala satnice, onemogućavala korištenje dnevnog odmora, nije obavještavala radnike o rasporedu ili promjeni rasporeda radnog vremena.

Za rukovoditeljicu HRT centra Čakovec i Varaždin Tamara Peras postavljena je u mandatu glavnog ravnatelja Gorana Radmana, a na njezin račun stizale su i prijave za mobbing, atmosferu straha, pritiske i omalovažavanje ljudi, odnosno za neprofesionalan odnos prema podređenima. Neki su zbog takvih uvjeta rada i ponižavajućeg tretmana dali otkaz na HRT-u, drugi su otišli na dugotrajno bolovanje, a treći su se iz Čakovca uspjeli prebaciti u Zagreb.

Prijavljivali su je da se bavi PR-om te da resurse HRT-a upotrebljava u privatne svrhe. Među njima je i korištenje službenog automobila u privatne svrhe dok njezini kolege u nisu imali dovoljno vozila za izlazak na teren. Sindikati su i od aktualnog glavnog ravnatelja Kazimira Bačića tražili da poduzme odgovarajuće mjere u cilju zaštite radnih prava i dostojanstva radnika, no dosad se nije ništa dogodilo.

Kako neslužbeno doznaje portal Direktno.hr Peras je premještena u odjel Zabave Hrvatske televizije.

Izvor: https://direktno.hr/

op.ur. Prema riječima Tamare Peras nakon objave teksta koji smo prenijeli, saznali smo da je informacija neistinita, s obzirom da je na njen osobni zahtjev, kako nam je objasnila, došlo do promjene radnog mjesta.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja