Tako to radi legendarni Mišo Kovač

Više  od sto tisuća kuna vrijedan novi i napredni defibrilator u petak je splitskoj bolnici darovao popularni pjevač Mišo Kovač, a medicinski uređaj je kupljen od dijela prihoda od prodanih ulaznica za Mišin koncert u splitskoj Spaladium areni.

Defibrilator je dobio Odjel hitne interne KBC Split na Križinama kroz čije tri ambulante se dnevno obradi stotinjak akutno ugroženih pacijenata sa područja Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je o teškim bolesnicima koji su upućeni na hospitalizaciju i među njima je više od polovice onih sa srčanim smetnjama, rekla je novinarima predstojnica Klinike za unutarnje bolesti dr. Daniela Marasović Krstulović.

Split, 21.12.2018. – Uoči koncerta Miše Kovača organizatori su odlučili dio prihoda od prodanih ulaznica preusmjeriti u kupnju defibrilatora za hitni internistički prijem Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split.

Osim starijih ljudi i mladi imaju poremećaj srčanog ritma, a ‘jednim udarom struje’ vraćaju se u normalan ritam nakon čega za nekoliko sati hodaju kao zdravi ljudi, napomenuto je na primopredaji.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako je riječ o značajnoj donaciji i da pokazuje koliko je srce tog “velikog čovjeka, a to njegovo srce spašava srca Splićana i svih pacijenata bolnice”.

Izvor: Index.hr

foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*