Međimurje Press
Prenosimo

Titula uhljeba godine pripala Tomislavu Ćoriću!

ČITATELJI INDEXA.HR IZABRALI UGLJEBA GODINE

Izbor je, kao i svake godine, težak i velik. Prošle godine titulu uhljeba godine po izboru Indexovih čitatelja odnijela je Gabrijela Žalac koja ove godine nije bila na listi.

Uvjerljivi pobjednik s gotovo 18.000 vaših glasova je Tomislav Ćorić.

Na drugom mjestu našla se sad već bivša HDZ-ovka Josipa Rimac. Ona je dobila 13.4 tisuće vaših glasova. Na trećem mjestu s 11.6 tisuća glasova našao se Goran Marić, bivši Plenkovićev ministar.

Visoko četvrto mjesto zauzeto je bivši omiški gradonačelnik i aktualni ravnatelj Doma za starije u Vukovarskoj ulici u Splitu Ivan Škaričić. I on je, jasno, HDZ-ovac. Dobio je 10.8 tisuća glasova.

Peto mjesto zauzeo je još jedan HDZ-ov bivši ministar – Damir Krstičević. Zanimljivo, ove godine je na listi bio pobjednik za uhljeba 2018. godine – Tomislav Saucha. Bivši SDP-ovac i desna ruka premijera Milanovića zauzeo je 11. mjesto, odmah iza bivše stranačke kolegice Milanke Opačić. Spomenimo još jednu mladu HDZ-ovku. Anita Nosić, načelnica općine Lovreć, zauzela je šesto mjesto.  Napomenimo da se na listi našla i Međimurska SDP-ovka, mlada Ivana Haramija.

1

Tomislav Ćorić

17.7K
Votes
Ministar gospodarstva i održivog razvoja na razne je načine zaslužio naći se na listi štetočina, a u samom finišu ove godine uspio je to sukobom s poduzetnicima koji jedva preživljavaju krizu uzrokovanu pandemijom. Na sastancima s njima bulji u mobitel i šuti, a nakon sastanaka govori da poduzetnici uzurpiraju javni prostor i da njihove zamjerke ne zaslužuju njegov komentar. U pravoj uhljepskoj maniri na mjesto savjetnika je imenovao mladog HDZ-ovca s tek završenim fakultetom, a sudjelovao je i u imenovanju vlastitoga kuma u Upravu HEP-a.Luka Stanzl/Pixsell

Ministar gospodarstva i održivog razvoja na razne je načine zaslužio naći se na listi štetočina, a u samom finišu ove godine uspio je to sukobom s poduzetnicima koji jedva preživljavaju krizu uzrokovanu pandemijom. Na sastancima s njima bulji u mobitel i šuti, a nakon sastanaka govori da poduzetnici uzurpiraju javni prostor i da njihove zamjerke ne zaslužuju njegov komentar. U pravoj uhljepskoj maniri na mjesto savjetnika je imenovao mladog HDZ-ovca s tek završenim fakultetom, a sudjelovao je i u imenovanju vlastitoga kuma u Upravu HEP-a.

2

Josipa Rimac

13.4K
Votes
Kninska kraljica je tipičan primjerak uhljeba cijeli svoj odrasli život. Od učlanjenja u HDZ u adolescenciji samo je napredovala i na gotovo svakom koraku stvarala afere. I preživljavala ih. No posljednja afera s vjetroelektranama i namještanjem polaganja državnih ispita koštala ju je uhićenja i pritvora. Smijenjena je s mjesta državne tajnice po izlasku iz pritvora zatražila je da joj se kao bivšoj dužnosnici sljedećih godinu dana isplaćuje naknada u obliku pune plaće na rok od šest mjeseci i još pola plaće sljedećih šest mjeseci. Ukupno oko 130 tisuća kuna.Josip Regović/Pixsell

Kninska kraljica je tipičan primjerak uhljeba cijeli svoj odrasli život. Od učlanjenja u HDZ u adolescenciji samo je napredovala i na gotovo svakom koraku stvarala afere. I preživljavala ih. No posljednja afera s vjetroelektranama i namještanjem polaganja državnih ispita koštala ju je uhićenja i pritvora. Smijenjena je s mjesta državne tajnice po izlasku iz pritvora zatražila je da joj se kao bivšoj dužnosnici sljedećih godinu dana isplaćuje naknada u obliku pune plaće na rok od šest mjeseci i još pola plaće sljedećih šest mjeseci. Ukupno oko 130 tisuća kuna.

3

Goran Marić

11.6K
Votes
Za bivšeg ministra državne imovine to je Ministarstvo bilo specijalno izmišljeno. Jednostavno, Marić je htio biti ministar, Andrej Plenković mu nije htio dati ni jedno postojeće ministarstvo pa je izmislio ono koje će se baviti državnom imovinom. No ispostavilo se da je Mariću od brige za državnu milije muljanje s privatnom imovinom. Index je to otkrio i Marić više nije bio ministar. HDZ, zna se, ne zaboravlja svoje prvake samo zato što su uhvaćeni u malverzacijama pa je Marić uhljebljen na savjetničko mjesto u upravi Hrvatskih cesta. "Razumije se u puno tema", komentirao je uhljebljenje Plenković.FaH

Za bivšeg ministra državne imovine to je Ministarstvo bilo specijalno izmišljeno. Jednostavno, Marić je htio biti ministar, Andrej Plenković mu nije htio dati ni jedno postojeće ministarstvo pa je izmislio ono koje će se baviti državnom imovinom. No ispostavilo se da je Mariću od brige za državnu milije muljanje s privatnom imovinom. Index je to otkrio i Marić više nije bio ministar. HDZ, zna se, ne zaboravlja svoje prvake samo zato što su uhvaćeni u malverzacijama pa je Marić uhljebljen na savjetničko mjesto u upravi Hrvatskih cesta. “Razumije se u puno tema”, komentirao je uhljebljenje Plenković.

4

Ivan Škaričić

10.8K
Votes
Bivši gradonačelnik Omiša, nakon što je izgubio izbore, našao se sirot na vjetrometini i morao si je nekako osigurati egzistenciju. Profesor je povijesti, a u školu mu se očito nije dalo pa se HDZ pobrinuo za njega smjestivši ga na poziciju o kojoj nije znao baš ništa, ali činilo se da ne može napraviti puno štete. Imenovan je za ravnatelja staračkog doma u Splitu. Međutim, došla je zla korona koja nije imala razumijevanja za Škaričićevu nesposobnost. Rezultat je 18 mrtvih štićenika doma. "Kriv je virus", komentirao je pomor u domu ministar zdravlja Vili Beroš.Ivo Čagalj / Pixsell

Bivši gradonačelnik Omiša, nakon što je izgubio izbore, našao se sirot na vjetrometini i morao si je nekako osigurati egzistenciju. Profesor je povijesti, a u školu mu se očito nije dalo pa se HDZ pobrinuo za njega smjestivši ga na poziciju o kojoj nije znao baš ništa, ali činilo se da ne može napraviti puno štete. Imenovan je za ravnatelja staračkog doma u Splitu. Međutim, došla je zla korona koja nije imala razumijevanja za Škaričićevu nesposobnost. Rezultat je 18 mrtvih štićenika doma. “Kriv je virus”, komentirao je pomor u domu ministar zdravlja Vili Beroš.

5

Damir Krstičević

9.7K
Votes
Uspio je usprkos pritiscima i nježnim živcima odraditi cijeli mandat na čelu Ministarstva obrane, ali četiri godine za Damira Krstičevića su bile dovoljne, a za sve nas previše. Kao ministar uspio je uprskati kupovinu borbenih aviona, ali i naći se u blizini nekoliko skandala s poslovima države i tvrtke King ICT u kojoj je nekada radio. Sada se udobno smjestio na poziciji savjetnika premijera Andreja Plenkovića i ne daje puno izjava pa ne znamo je li u međuvremenu uspio savladati osnove hrvatskog jezika.Patrik Macek/Pixsell

Uspio je usprkos pritiscima i nježnim živcima odraditi cijeli mandat na čelu Ministarstva obrane, ali četiri godine za Damira Krstičevića su bile dovoljne, a za sve nas previše. Kao ministar uspio je uprskati kupovinu borbenih aviona, ali i naći se u blizini nekoliko skandala s poslovima države i tvrtke King ICT u kojoj je nekada radio. Sada se udobno smjestio na poziciji savjetnika premijera Andreja Plenkovića i ne daje puno izjava pa ne znamo je li u međuvremenu uspio savladati osnove hrvatskog jezika.

6

Anita Nosić

9.5K
Votes
HDZ-ova načelnica općine Lovreć poželjela je stan u Zagrebu pa si ga je priuštila preko programa poticane stanogradnje uz povlaštenu cijenu. Na zagrebačkoj adresi se i službeno prijavila iako je njena općinica nekih 400 kilometara daleko od zagrebačke četvrti Špansko i iako bi kao načelnica i po zakonu morala biti prijavljena u općini koju vodi. Kad je pukla afera prvo je izjavila da je slučajno kupila stan pa je željela vratiti 72 tisuće eura razlike do tržišne cijene stana da bi na koncu ostala bez načelničkog mandata. Samo nakratko. Sud je, naime, odlučio da se Anitu Nosić treba vratiti u načelničku fotelju.

HDZ-ova načelnica općine Lovreć poželjela je stan u Zagrebu pa si ga je priuštila preko programa poticane stanogradnje uz povlaštenu cijenu. Na zagrebačkoj adresi se i službeno prijavila iako je njena općinica nekih 400 kilometara daleko od zagrebačke četvrti Špansko i iako bi kao načelnica i po zakonu morala biti prijavljena u općini koju vodi. Kad je pukla afera prvo je izjavila da je slučajno kupila stan pa je željela vratiti 72 tisuće eura razlike do tržišne cijene stana da bi na koncu ostala bez načelničkog mandata. Samo nakratko. Sud je, naime, odlučio da se Anitu Nosić treba vratiti u načelničku fotelju.

7

Frane Barbarić

7.8K
Votes
Prijatelj premijera Andreja Plenkovića postao je novi predsjednik Uprave HEP-a baš zato što je prijatelj premijera Andreja Plenkovića. Ima mjesečnu plaću od oko 23 tisuće kuna i sve dodatke koje donosi tako visok položaj. No Barbarić je nezajažljiv pa je uzimao i nešto više od četiri tisuće kuna bruto svaki mjesec kao potpredsjednik vijeća jedne zagrebačke četvrti, iako na to nije imao pravo zbog funkcije u HEP-u. Usred pandemije krenuo je s rasprodajom atraktivnih HEP-ovih nekretnina.Marko Dimić /Pixsell

Prijatelj premijera Andreja Plenkovića postao je novi predsjednik Uprave HEP-a baš zato što je prijatelj premijera Andreja Plenkovića. Ima mjesečnu plaću od oko 23 tisuće kuna i sve dodatke koje donosi tako visok položaj. No Barbarić je nezajažljiv pa je uzimao i nešto više od četiri tisuće kuna bruto svaki mjesec kao potpredsjednik vijeća jedne zagrebačke četvrti, iako na to nije imao pravo zbog funkcije u HEP-u. Usred pandemije krenuo je s rasprodajom atraktivnih HEP-ovih nekretnina.

8

Natalija Prica

7.6K
Votes
O bivšoj misici, donedavnoj šefici mladeži Bandićeve stranke zapravo se malo zna, a viđa je se kad god se Milan Bandić pojavljuje u javnosti. Po zanimanju je zubarica, ali čini se da zbog protokolarnih obaveza nema baš puno vremena za bavljenje dentalnom medicinom. Strast su joj skupa brendirana odjeća, cipele i torbice i ne može je se vidjeti bez ruha vrijednog par tisuća eura. Nedavno je snimljena s Bandićem u razgledavanju krznenih bundi, što je opravdala brigom za obrtnike. Nitko ne pamti da je nešto značajno ili pametno rekla za svih godina druženja s Bandićem.FaH

O bivšoj misici, donedavnoj šefici mladeži Bandićeve stranke zapravo se malo zna, a viđa je se kad god se Milan Bandić pojavljuje u javnosti. Po zanimanju je zubarica, ali čini se da zbog protokolarnih obaveza nema baš puno vremena za bavljenje dentalnom medicinom. Strast su joj skupa brendirana odjeća, cipele i torbice i ne može je se vidjeti bez ruha vrijednog par tisuća eura. Nedavno je snimljena s Bandićem u razgledavanju krznenih bundi, što je opravdala brigom za obrtnike. Nitko ne pamti da je nešto značajno ili pametno rekla za svih godina druženja s Bandićem.

9

Krešimir Žunić

7.2K
Votes
Nekadašnji šef Agencije za promet nekretninama kupio je po povlaštenim uvjetima stan iz Programa poticanja stanogradnje koji vodi upravo APN. I nije u tome vidio baš ništa čudno niti je osjećao sram što uzima stan koji je namijenjen mladima koji ne mogu kupiti stan po tržišnim uvjetima. Sram je osjećao što nema dovoljno. "Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana", iskreno je rekao Žunić. Nije mu pomoglo, smijenjen je, ali nije završio na cesti. U APN-u radi u financijama i računovodstvu.

Nekadašnji šef Agencije za promet nekretninama kupio je po povlaštenim uvjetima stan iz Programa poticanja stanogradnje koji vodi upravo APN. I nije u tome vidio baš ništa čudno niti je osjećao sram što uzima stan koji je namijenjen mladima koji ne mogu kupiti stan po tržišnim uvjetima. Sram je osjećao što nema dovoljno. “Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana”, iskreno je rekao Žunić. Nije mu pomoglo, smijenjen je, ali nije završio na cesti. U APN-u radi u financijama i računovodstvu.

10

Milanka Opačić

6.6K
Votes
O nekadašnjoj SDP-ovki mogle bi se napisati sage. Nikada nije radila ništa osim politike i prikupila je impresivan niz saborskih mandata, a jednom joj je uspjelo postati i ministricom. U posljednjem mandatu okrenula je leđa SDP-u bez kojeg ne bi ni postojala i pridružila se gomilici žetončića koje je prikupio Milan Bandić. U toj ekipi je održavala vladajuću većinu Andreja Plenkovića, a na posljednjim izborima je dobila smiješna 102 glasa i nije uspjela ući u sabor. Da se ne bi brinula za egzistenciju, postoji zakon koji bivšim dužnosnicima nakon mandata jamči šest mjeseci pune plaće i još šest mjeseci polovicu plaće. "Zakon je takav! On vas jednostavno prisiljava da uzmete tu opciju 6+6", požalila se na svoju tešku sudbinu Milanka Opačić.FaH

O nekadašnjoj SDP-ovki mogle bi se napisati sage. Nikada nije radila ništa osim politike i prikupila je impresivan niz saborskih mandata, a jednom joj je uspjelo postati i ministricom. U posljednjem mandatu okrenula je leđa SDP-u bez kojeg ne bi ni postojala i pridružila se gomilici žetončića koje je prikupio Milan Bandić. U toj ekipi je održavala vladajuću većinu Andreja Plenkovića, a na posljednjim izborima je dobila smiješna 102 glasa i nije uspjela ući u sabor. Da se ne bi brinula za egzistenciju, postoji zakon koji bivšim dužnosnicima nakon mandata jamči šest mjeseci pune plaće i još šest mjeseci polovicu plaće. “Zakon je takav! On vas jednostavno prisiljava da uzmete tu opciju 6+6”, požalila se na svoju tešku sudbinu Milanka Opačić.

11

Tomislav Saucha

6.3K
Votes
Nekadašnji šef Ureda premijera Zorana Milanovića iz SDP-a je istupio kada je pukla afera s krivotvorenim dnevnicama u kojoj su, kako je nedavno presudio zagrebački Županijski sud, on i tajnica Sandra Zeljko ugrabili stotine tisuća kuna. Nakon kratkog boravka u pritvoru Saucha se priklonio HDZ-ovoj većini i održavao je svojim glasom na vlasti. To mu nije puno pomoglo pa je dobio tri godine zatvora, nepravomoćno. I dalje tvrdi da je nevin i kao bivši saborski zastupnik koristi zloglasnih šest mjeseci pune plaće i šest mjeseci pola plaće.Patrik Macek / Pixsell

Nekadašnji šef Ureda premijera Zorana Milanovića iz SDP-a je istupio kada je pukla afera s krivotvorenim dnevnicama u kojoj su, kako je nedavno presudio zagrebački Županijski sud, on i tajnica Sandra Zeljko ugrabili stotine tisuća kuna. Nakon kratkog boravka u pritvoru Saucha se priklonio HDZ-ovoj većini i održavao je svojim glasom na vlasti. To mu nije puno pomoglo pa je dobio tri godine zatvora, nepravomoćno. I dalje tvrdi da je nevin i kao bivši saborski zastupnik koristi zloglasnih šest mjeseci pune plaće i šest mjeseci pola plaće.

12

Mateja Pejanović

5.7K
Votes
Javnosti slabo poznata Slavonka pravi je primjer uhljepskog mladunčeta. Završila je Hotelijersko-turistički fakultet, za vrijeme studija stjecala je iskustvo za opatijskim šankovima i odmah po diplomiranju postala šefica Turističke zajednice općine Brodski Stupnik. Njezina karijera omogućena je odlukom Općine da osnuje turističku zajednicu koja do pojave Mateje Pejnović uopće nije postojala. U natječaju za zapošljavanje, čistim propustom, navedeno je da kandidati moraju imati godinu dana radnog iskustva pa su, da bi to premostili, u Brodskom Stupniku zaključili da mlada direktorica iskustvo može stjecati tako što radi kao direktorica.

Javnosti slabo poznata Slavonka pravi je primjer uhljepskog mladunčeta. Završila je Hotelijersko-turistički fakultet, za vrijeme studija stjecala je iskustvo za opatijskim šankovima i odmah po diplomiranju postala šefica Turističke zajednice općine Brodski Stupnik. Njezina karijera omogućena je odlukom Općine da osnuje turističku zajednicu koja do pojave Mateje Pejnović uopće nije postojala. U natječaju za zapošljavanje, čistim propustom, navedeno je da kandidati moraju imati godinu dana radnog iskustva pa su, da bi to premostili, u Brodskom Stupniku zaključili da mlada direktorica iskustvo može stjecati tako što radi kao direktorica.

13

Vinko Zulim

5.1K
Votes
Načelnik Općine Seget rekorder je u trošenju proračunskog novca na žderanje. Uz pomoć bliskih suradnika uspio je u 2018. godini spiskati 295 tisuća kuna na hranu i piće. Lik je to koji godinama puni medije svojim ludorijama i nema godine kad nije zaslužio da se nađe na listi najuhljeba. Ove godine, pak, dosegnuo je vrhunac upavši u sabor i već je u prvom istupu smatrao da je njegov posao da na sav glas viče da su preci Katarine Peović bili koljači.Marko Lukunić /Pixsell

Načelnik Općine Seget rekorder je u trošenju proračunskog novca na žderanje. Uz pomoć bliskih suradnika uspio je u 2018. godini spiskati 295 tisuća kuna na hranu i piće. Lik je to koji godinama puni medije svojim ludorijama i nema godine kad nije zaslužio da se nađe na listi najuhljeba. Ove godine, pak, dosegnuo je vrhunac upavši u sabor i već je u prvom istupu smatrao da je njegov posao da na sav glas viče da su preci Katarine Peović bili koljači.

14

Patrik Šegota

4.7K
Votes
Ovaj uhljeb oduševio nas je svojom ovogodišnjom bravurom. Kada je izbila afera s namještenima natječajem za desetogodišnji zakup četiri unosne lokacije za prodaju cvijeća i svijeća na Mirogoju, Šegota je podnio ostavku. I kad smo već pomislili da postoji uhljeb kojemu je poznat osjećaj srama što je uhvaćen u muljaži, Šegota nas je razuvjerio. Kad mu iz Uprave Zagrebačkog holdinga dvadesetak dana nitko nije odgovorio na pismo ostavke, Šegota je zaključio da njegova ostavka nije prihvaćena i nastavio je šefovati grobljima. Izveo je uhljebski manevar puj-pike-ne važ

Ovaj uhljeb oduševio nas je svojom ovogodišnjom bravurom. Kada je izbila afera s namještenima natječajem za desetogodišnji zakup četiri unosne lokacije za prodaju cvijeća i svijeća na Mirogoju, Šegota je podnio ostavku. I kad smo već pomislili da postoji uhljeb kojemu je poznat osjećaj srama što je uhvaćen u muljaži, Šegota nas je razuvjerio. Kad mu iz Uprave Zagrebačkog holdinga dvadesetak dana nitko nije odgovorio na pismo ostavke, Šegota je zaključio da njegova ostavka nije prihvaćena i nastavio je šefovati grobljima. Izveo je uhljebski manevar puj-pike-ne važ

15

Ante Lažeta

4.6K
Votes
Ravnatelj Agencije za civilno zrakoplovstvo jedan je od najbolje plaćenih u zemlji. Mjesečno mu na račun sjeda oko 20 tisuća kuna, no to Lažeti nije dovoljno. Da bi si podebljao račun, Lažeta si je isplaćivao razne dodatke i nagrade, regrese i dodatke. Ukupno si je u nekoliko godina isplatio oko 400 tisuća naših kuna povrh plaće. Toliko je bio oduševljen svojim uspješnim ravnanjem Agencijom koje nema niti može imati konkurenciju.FaH

Ravnatelj Agencije za civilno zrakoplovstvo jedan je od najbolje plaćenih u zemlji. Mjesečno mu na račun sjeda oko 20 tisuća kuna, no to Lažeti nije dovoljno. Da bi si podebljao račun, Lažeta si je isplaćivao razne dodatke i nagrade, regrese i dodatke. Ukupno si je u nekoliko godina isplatio oko 400 tisuća naših kuna povrh plaće. Toliko je bio oduševljen svojim uspješnim ravnanjem Agencijom koje nema niti može imati konkurenciju.

16

Nevenka Benić

4.3K
Votes
Već skoro dva desetljeća Nevenka Benić siva je eminencija Ministarstva branitelja. Zna sve njegove tajne i skrovite kutove. Prošla je kroz Ministarstvo kolona ministara, ali Nevenka Benić je ostajala i napredovala. Za vrijeme Tome Medveda uspela se do državne tajnice. No tada je pukla afera s Josipom Rimac i namještanjem prolazaka na državnim ispitima i kao jedna od umiješanih Nevenka Benić je smijenjena. Njezino znanje ipak nije ostalo neiskorišteno, Medved ju je imenovao za glavnu savjetnicu Ministarstva branitelja s plaćom od oko 14 tisuća kuna. "Žena mora od nečega živjeti", komentirao je Andrej Plenković.Duško Jaramaz / Pixsell

Već skoro dva desetljeća Nevenka Benić siva je eminencija Ministarstva branitelja. Zna sve njegove tajne i skrovite kutove. Prošla je kroz Ministarstvo kolona ministara, ali Nevenka Benić je ostajala i napredovala. Za vrijeme Tome Medveda uspela se do državne tajnice. No tada je pukla afera s Josipom Rimac i namještanjem prolazaka na državnim ispitima i kao jedna od umiješanih Nevenka Benić je smijenjena. Njezino znanje ipak nije ostalo neiskorišteno, Medved ju je imenovao za glavnu savjetnicu Ministarstva branitelja s plaćom od oko 14 tisuća kuna. “Žena mora od nečega živjeti”, komentirao je Andrej Plenković.

17

Josko Roščić

4.1K
Votes
Načelnik Baške Vode jedan je od lokalnih šerifa kojim se Index intenzivno bavio. Istaknuo se domjenkom na kojem su se HDZ-ovci rasplesali na hitove Cece Ražnatović Arkan, sinom koji po cesti tuče druge ljude, a onda i greškama u imovinskim karticama. Tako je u imovinskoj kartici prijavio brod vrijedan 120 tisuća kuna, a onda ga oglasio na prodaju za 330 tisuća kuna. Da bi obitelj bila namirena, Josko Roščić je supruzi dao koncesiju za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana na plaži, a nećak mu vodi konobu u općinskom vlasništvu.Miroslav Lelas / Pixsell

Načelnik Baške Vode jedan je od lokalnih šerifa kojim se Index intenzivno bavio. Istaknuo se domjenkom na kojem su se HDZ-ovci rasplesali na hitove Cece Ražnatović Arkan, sinom koji po cesti tuče druge ljude, a onda i greškama u imovinskim karticama. Tako je u imovinskoj kartici prijavio brod vrijedan 120 tisuća kuna, a onda ga oglasio na prodaju za 330 tisuća kuna. Da bi obitelj bila namirena, Josko Roščić je supruzi dao koncesiju za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana na plaži, a nećak mu vodi konobu u općinskom vlasništvu.

18

Mija Haramija

4K
Votes
Mlada SDP-ovka iz anonimnosti je izašla slaveći pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. Zaneseno je izjavila: "Milanovićeva je pobjeda važna jer su birači rekli ne lopovluku i onima koji su štetili meni, visokoobrazovanoj osobi, diskriminirali me u svakom pogledu i zbog Hrvatske koja je nije samo za one s članskom iskaznicom HDZ-a." Sve je to lijepo zvučalo dok Mija Haramija nije priznala da ima iskaznicu SDP-a i da je zaposlena u Međimurskoj županiji u kojoj je SDP dio vladajuće koalicije.

Mlada SDP-ovka iz anonimnosti je izašla slaveći pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. Zaneseno je izjavila: “Milanovićeva je pobjeda važna jer su birači rekli ne lopovluku i onima koji su štetili meni, visokoobrazovanoj osobi, diskriminirali me u svakom pogledu i zbog Hrvatske koja je nije samo za one s članskom iskaznicom HDZ-a.” Sve je to lijepo zvučalo dok Mija Haramija nije priznala da ima iskaznicu SDP-a i da je zaposlena u Međimurskoj županiji u kojoj je SDP dio vladajuće koalicije.

19

Nataša Turbić

3.9K
Votes
Načelnica Gračaca uhićena je zbog primanja mita u aferi s Hrvatskim šumama. Priznala je da je uzela mito, ali je negirala da ga je tražila. U USKOK-ovu mrežu gradonačelnica jednog od najsiromašnijih općina u Hrvatskoj upala je s Josipom Rimac i nizom drugih dužnosnika. Za 10 tisuća eura namještala je državna zemljišta poduzetnicima povezanima s Josipom Rimac. Pritvorena je i podnijela je ostavku.Dino Stanin / Pixsell

Načelnica Gračaca uhićena je zbog primanja mita u aferi s Hrvatskim šumama. Priznala je da je uzela mito, ali je negirala da ga je tražila. U USKOK-ovu mrežu gradonačelnica jednog od najsiromašnijih općina u Hrvatskoj upala je s Josipom Rimac i nizom drugih dužnosnika. Za 10 tisuća eura namještala je državna zemljišta poduzetnicima povezanima s Josipom Rimac. Pritvorena je i podnijela je ostavku.

20

Martin Baričević

3.7K
Votes
Načelnik općine Jasenice prilično je poduzetan i vješt. Predsjednik je Hrvatske zajednice općina, udruge koja ima smisla kao i većina hrvatskih općina. Lokalni vatrogasci su njegovom sinu platili školovanje, ali kad je afera otkrivena, mladić je morao novac vratiti pa mu je za utjehu otac dodijelio koncesiju na plaži da napravi kafić. Baričević je poznat i po tome što ga je jedan restoran optužio da je s ekipom dolazio na žderanje, a da račune nikada nisu platili. Vrhunac svoje karijere štetočine doživio je kada je ukinuo poticaje za novorođenu djecu u općini i novac preusmjerio u izgradnju spomenika braniteljima.Patrik Macek / Pixsell

Načelnik općine Jasenice prilično je poduzetan i vješt. Predsjednik je Hrvatske zajednice općina, udruge koja ima smisla kao i većina hrvatskih općina. Lokalni vatrogasci su njegovom sinu platili školovanje, ali kad je afera otkrivena, mladić je morao novac vratiti pa mu je za utjehu otac dodijelio koncesiju na plaži da napravi kafić. Baričević je poznat i po tome što ga je jedan restoran optužio da je s ekipom dolazio na žderanje, a da račune nikada nisu platili. Vrhunac svoje karijere štetočine doživio je kada je ukinuo poticaje za novorođenu djecu u općini i novac preusmjerio u izgradnju spomenika braniteljima.

21

Marin Pernjak

3.6K
Votes
Načelnik paške općine Kolan u ovaj izbor se uvrstio omiljenom uhljebskom zanimacijom - žderanjem na tuđi račun. Načelnik općine od 800 stanovnika uspio je potrošiti 425 tisuća kuna na jelo, piće i prigodne darove poput kolutova paškog sira kojima je darivao ministre koji jadni, neupućeni, dotad nisu čuli za paški sir pa je Pernjak trošak pravdao promocijom. Usporedivši njegove troškove s brojem stanovnika u općini, došli smo do impresivnog podatka da je Pernjak potrošio 537 kuna po glavi stanovnika općine.

Načelnik paške općine Kolan u ovaj izbor se uvrstio omiljenom uhljebskom zanimacijom – žderanjem na tuđi račun. Načelnik općine od 800 stanovnika uspio je potrošiti 425 tisuća kuna na jelo, piće i prigodne darove poput kolutova paškog sira kojima je darivao ministre koji jadni, neupućeni, dotad nisu čuli za paški sir pa je Pernjak trošak pravdao promocijom. Usporedivši njegove troškove s brojem stanovnika u općini, došli smo do impresivnog podatka da je Pernjak potrošio 537 kuna po glavi stanovnika općine.

22

Miljenko Filipović

3.6K
Votes
Nekadašnji general po umirovljenju nije mirovao. HDZ ga je 2018. godine uhljebio na mjesto direktora korporativne sigurnosti HEP-a. Na tom skrovitom mjestu bio je prilično samozatajan, no ipak se ove godine uspio uvrstiti na našu listu najuhljeba. Ozbiljno shvaćajući sigurnost zgrade Uprave HEP-a, zabranio je svako snimanje i fotografiranje, a ako bi se netko ipak drznuo okinuti koju sliku, po pravilniku se ista ima oduzeti prekršitelju. U Upravi HEP-a pravilnik pravdaju odredbama GDPR-a koje jamče privatnost, no pravi je razlog, čuje se od zaposlenika HEP-a, strah da se ne fotografiraju dokumenti koje Uprava ne želi razglasiti.Marko Prpić / Pixsell

Nekadašnji general po umirovljenju nije mirovao. HDZ ga je 2018. godine uhljebio na mjesto direktora korporativne sigurnosti HEP-a. Na tom skrovitom mjestu bio je prilično samozatajan, no ipak se ove godine uspio uvrstiti na našu listu najuhljeba. Ozbiljno shvaćajući sigurnost zgrade Uprave HEP-a, zabranio je svako snimanje i fotografiranje, a ako bi se netko ipak drznuo okinuti koju sliku, po pravilniku se ista ima oduzeti prekršitelju. U Upravi HEP-a pravilnik pravdaju odredbama GDPR-a koje jamče privatnost, no pravi je razlog, čuje se od zaposlenika HEP-a, strah da se ne fotografiraju dokumenti koje Uprava ne želi razglasiti.

Foto naslovnice: Index

Izvor: https://www.index.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja