Međimurje Press
Prenosimo

Županu Matiji Posavcu stavlja se na teret uz primanje mita i lobiranje kod zapošljavanja!

Međimurski župan Matija Posavec uhićen je, prema neslužbenim podacima, zbog primanja mita u akciji kojom je obuhvaćeno šest osoba, među kojima je i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač, nekadašnji gradonačelnik Čakovca – piše Jutarnji.hr

Osim reimenovanja Josipa Kobala u upravno vijeće Županijske uprave za ceste Međimurske županije, za što ga je, prema optužbama, Kobal nagradio s 10.000 kuna, međimurskom županu Matiji Posavcu se na teret stavljaju još lobiranja kod dva zapošljavanja. U oba slučaja radi se o zapošljavanju dvaju referentica.

Posavca tako sumnjiče da je od kraja prošle godine do travnja ove godine tražio od Milorada Novkovića, pročelnika upravnoga odjela za opću upravu te i imovinsko pravne poslove Županije, koji je također danas uhićen, da zaposli T.Č. i J.M.

Kako bi zaposlio T.Č., Novković je, sumnja se, sistematizirao novo radno mjesto – viši upravni referent za imovinsko pravne poslove, da bi kasnije nakon rapisivanja natječaja T.Č. dao uvid u pitanja iz testova za prijeme na to radno mjesto.

Nakon što je tako ostvarila dobre rezultate na testovima, T.Č. je u travnju ove godine i primljena na rad na to radno mjesto.

Gotovo identična situacija bila je i s J.M. koja je u veljači ove godine primljena na mjesto samostalnoga upravnoga refernta za udruge u Međimurskoj županiji.

U tome slučaju pak nije bilo potrebno stvarati novo radno mjesto, a policija i USKOK sumnjiče Posavca da je ponovno tražio od Novkovića da kandidatkinji daje uvid u pitanja iz testova, što je ovaj navodno i napravio, te je J.M. zaposlena na spomenutom radnom mjestu.

Oba zapošljavanja, odnosno rješenja o prijemu u službu, potpisao je Posavec.

Izvor: Jutarnji.hr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja