Međimurje Press
Vijesti

Priopćenje Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak

Drage obitelji i prijatelji,

Zbog iznimno nepovoljne epidemiološke situacije nažalost nismo u mogućnosti realizirati toliko željene susrete naših korisnika sa svojim obiteljima. Od danas, 16.10.2020., u dogovoru sa epidemiološkom službom ponovno se obustavljaju sve posjete ili bilo kakvi ulasci stranih osoba u Dom ili naših korisnika iz Doma, osim medicinski opravdanih.
Isto tako, nećemo biti u mogućnosti više primiti nikakve pakete sa higijenskim i ostalim potrepštinama za naše korisnike. Oni će imati mogućnost naručiti iz dućana sve potrebno i dva puta tjedno ćemo im dostavljati naručene namirnice nakon što ih temeljito dezinficiramo. Novac za lijekove i ostale potrepštine moći ćete predati na ulaznim vratima Doma.
O svim aktualnostima, eventualnim promjenama i događanjima biti ćete redovito obavještavani. Svjesni smo da su iza vas izuzetno teški trenuci, a dio nam svima još predstoji. Ipak, najteži trenuci su upravo za one koji su to najmanje zaslužili u smiraj svojeg života, naše korisnike, a vaše drage članove obitelji. Zovite ih češće, podsjetite članove obitelji ili prijatelje s kojima se dugo nisu čuli da ih nazovu ili im pošalju pismo, razglednicu, fotografije. Budite im podrška na daljinu, saslušajte ih i razumijte težinu situacije kroz koju prolaze, ali im ujedno pokušajte nekom lijepom crticom iz svojeg života uljepšati dan.
Hvala vam na svemu što činite za njih i na podršci koju na taj način dajete i nama!

POSLJEDNJA VIJEST

Nažalost došli smo do trenutka kojeg se svi zaposleni u domovima pribojavamo, zbog kojeg strepimo od početka ove epidemije i uvijek se nadamo da nećemo biti baš mi na redu. No ipak, uz sav trud i poduzete epidemiološke mjere kojih smo se doista u potpunosti držali, došlo je do prodora virusa COVID-19 u Dom NOVINŠČAK. Tijekom jučerašnjeg dana uzeti su uzorci za testiranje svih naših korisnika i zaposlenika. Neki uzorci su još uvijek u obradi, međutim iz obrađenih uzoraka jasno je da imamo prodor koronavirusa u Dom i među korisnicima i među zaposlenicima. Samo jedna korisnica pokazivala je simptome zaraze i ona je hospitalizirana, a ostali zaraženi korisnici su dobro, bez simptoma, nalaze se u izdvojenom dijelu Doma i pod posebnim su nadzorom i našeg osoblja, ali i Epidemiološke službe. Ostali korisnici za sada nisu razvili simptome zaraze. Redovito ih se prati i na svaku sumnju trenutno će se reagirati. Obitelji zaraženih korisnika će biti redovito izvještavane o stanju korisnika i eventualnim promjenama, do kojih se nadamo da ipak neće doći.
Pozitivni zaposlenici su svi osim jednoga bez ikakvih simptoma. Izuzeti su s posla i u izolaciji su, kao i svi oni zaposleni koji su bili s njima u bliskom kontaktu.

Za sve koji tražite dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Leu Jurković, našu socijalnu radnicu, na broj telefona 0995832181 ili mail lea.jurkovic@domnovinscak.hr.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja