Međimurje Press
Vijesti

Priopćenje Ovršni ustanak – Stanislav Rebernik dignuo ruke od svojih sumještana

OPĆINA ŠTRIGOVA NEMA NOVACA ZA SANACIJU KLIZIŠTA

Danas su se članovi Udruge Ovršni ustanak i Slobodna Hrvatska, odazvali na poziv Željka Košaka  i Bojana Kocena  iz Sv. Urbana u poznatu ulica Šantovec breg u Općini Štrigova,

Kako su saznali na licu mjesta, načelnik općine Stanislav Rebernik digao je ruke od svojih sumještana te slučaj klizišta prepustio Zagrebu jer u općinia nema novaca za sanaciju.

Agonija Košaka  i susjeda Kocena započela je od 2014 god. Nastalo je klizište terena uzrokovano jačim kišama. Nedavno su se dogodili dva jaka potresa u Zagrebu i Petrinji, a koji su se osjetili i u Međimurju te su  kuće dvojice susjeda pretrpjele su štetu podrhtavanjem tla. Popucale su izvana i unutar, a i cijelo dvorište klizi i svakim danom dolazi do većih napuklina na kućama.

Napravljeno je ispitivanje tla i drenaža od strane Hrvatskih voda. Laičkim pogledom suludo je utrošeno 300.000 kuna, jer radovi nisu završeni do kraja. Tadašnji podpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar bio je u obilasku tog terena tijekom predizborne kampanje i uz nazočnost kamera oštećenima tom prilikom rekao kako država nema novca za sanaciju.

Od sve te agonije Košak  je psihički obolio. Nedavno je bio na operaciji očne mrene koja može uzrokovati sljepoću. Početkom potresa u Petrinji Međimurska županija je poslala zahtjev međimurskim gradovima i općinama da utvrde štete koje su nastale od  posljedicama potresa. Načelnik općine Štrigova, očito nije odradio svoj posao.

Pozivamo međimurskog župana Matiju Posavca te načelnika općine Stanislava Rebernika  da zajednički  probaju riješiti problem od urušavanja kuća ovih žitelja u Svetom Urbanu jer  obnova kuća u ovoj situaciji nije moguća.

Potpredsjednik udruge Ovršni ustanak
Radovan Preložnjak 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja