Međimurje Press
Vijesti

Priznanja i nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2019. godinu

Na nedavno održanoj sjednici, Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture donio je odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2019. godinu.

Među sedam dobitnika godišnje nagrade je i Zvonko Ljubić, učitelj tehničke kulture u III. OŠ Čakovec i OŠ Orehovica i član Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.

U obrazloženju nagrade između ostalog se navodi da se u radu s učenicima služi suvremenim metodama poučavanja, te da postiže izvanredne rezultate u više područja tehničke kulture.

Učenici kojima je mentor redovito osvajaju prva mjesta na županijskim natjecanjima i u vrhu su na državnim natjecanjima mladih tehničara. Njegov trud, upornost i rad s učenicima nagrađen je Oskarom znanja 2019. godine za 1. mjesto u elektrotehnici na 61. državnom natjecanju mladih tehničara u Poreču.

Kao mentor učenicima uspješno sudjeluje i na regionalnom natjecanju Croatian Makers ligi, programiranju mBot robota, projektu ProMikro plus za darovitu djecu, te na državnom natjecanju Sigurno u prometu. 

Sudjelovao je u pripremama za otvaranje drugog Code kluba u Međimurskoj županiji u III. OŠ Čakovec čiji je voditelj i predavač, u organizaciji kampova tehničke kulture u Međimurskoj županiji na kojima je voditelj različitih radionica iz elektrotehnike, microBit-a, mBot-a, 3D modeliranja s ispisivanjem i dr.

Član je Županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja mladih tehničara i organizator i voditelj županijske razine Modelarske lige. Svojim stručnim znanjem pridonosi promicanju i unaprjeđenju tehničke kulture u Zajednicama tehničke kulture Grada Čakovca i Međimurske županije te u Društvu pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.

Željko Medved

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja