Međimurje Press
Vijesti

Proslava blagdana Duhova!

Danas je u župnoj crkvi Svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu predvođeno župnikom fra Josipom Županom, proslavljen blagdan Duhova ili narodnog imena “Pedestnice”.

Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji. Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Rimljanima Braćo: Oni koji su u tijelu ne mogu se Bogu svidjeti. A vi niste u tijelu, nego u Duhu, ako Duh Božji prebiva u vama. A nema li tko Duha Kristova, taj nije njegov. I ako je Krist u vama, tijelo je doduše mrtvo zbog grijeha, ali Duh je život zbog pravednosti. Ako li Duh onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih prebiva u vama, Onaj koji uskrisi Krista od mrtvih oživit će i smrtna tijela vaša po Duhu svome koji prebiva u vama. Dakle, braćo, dužnici smo, ali ne tijelu da po tijelu živimo! Jer ako po tijelu živite, umrijeti vam je, ako li pak Duhom usmrćujete tjelesna djela, živjet ćete. Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji. Ta ne primiste duh robovanja da se opet bojite, nego primiste Duha posinstva u kojem kličemo: »Abba! Oče!«
Sâm Duh susvjedok je s našim duhom da smo djeca Božja; ako pak djeca, onda i baštinici, baštinici Božji, a subaštinici Kristovi, kada doista s njime zajedno trpimo, da se zajedno s njime i proslavimo.
“Duh Sveti poučavat će vas o svemu.”
(Pavo Jazvić)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja