Protest na samu Novu godinu

Međimurski demokratski savez pridružuje se protestnim akcijama koje su proteklih tjedana održane duž granice Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a povodom postavljanja žilet-žice duž te granice, od strane Vlade Republike Slovenije.

Akcija pod nazivom “Brijanje – korisna upotreba žileta”, održat će se  u petak, 01. 01. 2015., s početkom u 12 sati, kod graničnog prijelaza Bukovje (Gibina).
Akcija se održava na samu Novu godinu, sa željom da se žilet-žica što prije ukloni.

MDS se protivi postavljanju žilet-žice na granicama susjednih zemalja, a Međimurje je jedina županija u Hrvatskoj koja ima ograđenu granicu sa dvije strane; Slovenskom i Mađarskom, jer se žilet-žicom dovode u opasnost ljudi i životinje koji obitavaju na tom području, otežava se život stanovništvu i razdvajaju se
narodi koji su do sada zajedno živjeli i surađivali, ugrožavaju se gospodarski, poljoprivredni i turistički potencijali područja kroz koja žica prolazi, a na nekim područjima se  postavljanjem
žice provociraju granična pitanja …

MDS poziva i Vladu Republike Hrvatske da snažnije intervenira u zaštiti hrvatskih, ali i europskih, civilizacijskih interesa.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*