Međimurje Press
Grad ČakovecVijesti

Puštena u promet prava od tri faze sjeverne obilaznice Grada Čakovca

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na svečanosti puštanja u promet I. faze sjeverne obilaznice Grada Čakovca u dužini 1,6 km.

Uz ministra Butkovića na svečanosti će sudjelovati i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, zastupnica u EP Sunčana Glavak, župan Međimurske županije, Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić u ime investitora, te mnogi drugi.

Ovaj važan projekt za Grad Čakovec obuhvaća izgradnju sjeverne obilaznice Čakovca koja na svom početku kreće iz smjera mjesta Šenkovec te se spaja se na državnu cestu D209 na postojeće kružno raskrižje. Prva faza obilaznice odnosi se na spoj na postojeće kružno križanje do završetka formiranja novog trokrakog križanja na kraju zahvata. Uz glavnu trasu i križanja na njoj, izvedeno je i trokrako križanje s Športskom ulicom, rekonstrukcija Športske ulice, trokrako križanje s Mihovljanskom ulicom te spoj pješačko-biciklističke staze na Mihovljansku ulicu uz lateralni kanal, kao i svi pripadajući poljski putevi.

Radovi na prvoj fazi završeni su četiri mjeseca prije roka, a ukupna vrijednost prve faze obilaznice Grada Čakovca u duljini od 1,64 km iznosi ukupno 37,4 milijuna kuna (bez PDV-a).

Prilikom otvaranja, Oleg Butković naglasio je kako je druga faza pred raspisivanjem natječaja, a početak gradnje početkom iduće godine. Isto tako u pripremi je izgradnja zaobilaznica Grada Preloga, obilaznica Nedelišća, a vjerojatno i akutnog problema Murskog Središća za koju Hrvatske ceste pripremaju kompletnu studijsku dokumentaciju kako bi se nešto ipak implementiralo u ovom mandatu Vlade.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da je Međimurje u fokusu cestovne izgradnje. Ova obilaznica trebala bi u tri faze biti okončana 2023.godine. Druga faza stajala bi 60 milijuna kuna, a treća 40.

Župan Posavec naglasio je da svako rasterećenje gradnjom prometne infrastrukture stvaramo priliku za gospodarski razvoj. Sunčana Glavak zahvalila je predsjedniku Hrvatskih cesta na uspješnom završetku I faze sjeverne zaobilaznice. Svaka prometnica dodana je vrijednost žiteljima Međimurja. Zoran Vidović rekao je kako je Grad Čakovec sufinancirao javnu rasvjetu u iznosu od 1,4 milijuna kuna. Spomenuo je važnost izgradnje prometnice od ŽB Čakovec tj. ulice  Ivana Gorana Kovačića i spoj za Šenkovec, čiji se završetak očekuje u rujnu ove godine.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja