Revolucionarna inovacija iz Čakovca predstavljena u Berlinu

RADIONICA željezničkih vozila Čakovec RŽV prvi puta kao izlagač na sajmu Innotrans u Berlinu predstavlja samohodni vagon za prijevoz rasutog tereta.

Posljednje tri godine RŽV je razvijao najsuvremeniji proizvod za radove konstrukcije i održavanja na željeznici. 

Za razliku od tipičnih vagona za prijevoz rasutog tereta ovaj vagon je opskrbljen vlastitim motorom tako da se može kretati bez pomoći lokomotive. Isto tako, hidraulični sustav i prilagodljiva vrata sa strane omogućavaju vagonu rasipanje materijala u kontroliranim i sigurnim uvjetima. 

Vagon koristi tri puta manje resursa nego vozila koja trenutno obavljaju radove konstrukcije i održavanja željeznice, navodi se u priopćenju RŽV-a.

“Mi smo poduzeće srednje veličine locirano u Čakovcu, specijalizirano za proizvodnju, održavanje i opremanje željezničkih vozila. Ponosimo se time što smo inovativna tvrtka koja radi direktno s klijentima, razvijamo nove procese kako bismo poboljšali efikasnost vozila, doprinosimo rješenjima za sve veće probleme s kojima se suočava željeznički sektor kao što su energetska učinkovitost, sigurnost i zaštita okoliša. Samohodni vagon za prijevoz rasutog tereta je konstruiran s namjerom da dobijemo “zeleniji” i efikasniji željeznički sektor”, izjavio je Dražen Vidović generalni direktor RŽV-a

Razvoj vagona je podržan kroz Eco-Innovation Programme Europske unije. Projekt “Market introduction of a self-propelled bulk carriage – SELF PROP RAIL” je kroz program ostvario poticaj od 444.694,00 EUR (50% od ukupnog budžeta od 889.386,00 EUR). Fokus projekta je na komercijalizaciji vagona.

Dodajmo da je u Berlinu predstavljen i video triler snimljen u proizvodnim pogonima u Čakovcu i Bjelovaru tvrtke R&R Media- Revolution studija iz Čakovca čiji su autori Rajko Dobošić i Robert Guterman.selfpropailtrain

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*