Međimurje Press
Vijesti

Rotary Club Varaždin 1181 izabrao novog predsjednika

Dužnost preuzeo Vanja Cupek!

Krajem prošlog tjedna, u prekrasnom ambijentu restorana „Zlatne Gorice“ nedaleko Varaždina, održana je svečanost primopredaje dužnosti predsjednika Rotary kluba Varaždin 1181, kao i redovna Skupština Kluba, na kojoj su izglasani svi akti potrebni za rad Kluba.

 

Pošto rotarijanska godina završava 30.06. dosadašnji predsjednik Kluba Davor Kolarek predao je dužnost novoizabranom predsjedniku Vanji Cupeku, koji će obnašati ovu časnu funkciju u rotarijanskoj 2021./2022.

Samoj svečanosti primopredaje nazočila je nova Guvernerka Rotary Districta Ljiljana Trstenjak, njen asistent Martin Kralj, bivša AG Nataša Cikać, drage prijeteljice iz RC „Maribor Park“ – predsjednica Klaudija Šturm te Rozvita Pfeifer predstavnica međunarodnog klastera RC klubova, prijatelj Velimir Ostoić iz RC „Zagreb“, novi predsjednik RC „Varaždin“ Zdravko Poštenik, nova predsjednica RC „Trakošćan“ Anita Kos, bivši predsjednik RC „Varaždin Jug“ Vjeran Novoselec, te brojni prijatelji iz RC i Interact kluba „Varaždin 1181“.

Na samom početku svečanosti, okupljenih rotarijancima obratio se dosadašnji predsjednik Kolarek, koji se zahvalio bivšoj Upravi te svim suradnicima i prijateljima na podršci i sjajnoj atmosferi u Klubu. Osvrnuo se na brojne akcije koje su rotarijanci, bez obzira što su uvjeti bili otežani zbog pandemije, uspješno odradili u zadnjih godinu dana.

Uz otvaranje STEM LAB-a u Varaždinu, brojne donacije potrebitima, suradnje na mnogim distriktnim projektima, posebno je izdvojio projekt opremanje 18 OPG-ova sa Rotary plastenicima u vrijednosti 250.000 kuna za stradala područja Sisačko Moslavačke Županije, u suradnji sa prijateljima iz drugih Rotary klubova.

Kolarek se ujedno zahvalio i na dosadašnjem radu i zalaganju mladog rotarijanskog podmlatka, Interact kluba Varaždin 1181 koji su također izvršili primopredaju dužnosti. Dosadašnja predsjednica Leonarda Kiš predala je dužnost Mihaelu Kralju.

Predavši predsjednički lanac novoizabranom Cupeku i službeno je započela nova rotarijanska godina.

Cupek se u prvom redu zahvalio na podršci Kluba i prijateljima koji su nesebično pomagali i svojim radom doprinijeli razvoju rotarijanske ideje na ovim prostorima. Predstavio je novu Upravu te najavio mnogobrojne aktivnosti koje Klub planira provesti u 2021./2022. godini.

„U narednoj rotarijanskoj godini, želja mi je još bolje povezivanje sa ostalim varaždinskim klubovima i klubovima u okruženju, nastaviti sa kvalitativnim povećanjem članstva, raditi na edukaciji i predstavljanju rotarijanske ideje cjelokupnoj javnosti, te mnogim budućim rotarijanskim aktivnostima pomoći razvoju i kvaliteti življenja u okruženju u kojem djelujemo“ – zaključio je Vanja Cupek, novi predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja