RWE diže cijenu struje?

Prema novim cjenicima RWE-a koji vrijede za iduću godinu kupcima će cijena opskrbne naknade porasti čak 2 puta.

Time će građanima Republike Hrvatske koji su u nadi da će imati manje račune za struju i plin promijenili svog opskrbljivača na RWE mjesečna obveza prema RWE-u porasti za 15 kuna mjesečno odnosno 183 kune godišnje. 

Ne zvuči puno za jednog kupca no RWE-u koji trenutno ima ~140 tisuća kućanstava na opskrbi strujom (ukoliko se uračunaju preuzeti kupci HTa i 220v) to znači nevjerojatnih 22 milijuna kuna dodatne zarade godišnje. Nije malo za jedan potez pera za kojega nitko zapravo ne zna.

Novi cjenici objavljeni su na službenim stranicama velike njemačke grupacije RWE tj innogy (nedavno su se izdvojili u zasebnu grupaciju) u Hrvatskoj na idućim web stranicama: poveznica 1 i poveznica 2. Promjenu cijena nije popratila obavijest, jasno vidljiva vijest na web stranici ili u medijima ili pismo kupcima kako će do promjene cijene opskrbne naknade doći. Navedeno nas vodi do zaključka kako RWE možda i ne želi da se zna za ovu promjenu bez da se potrudi i pronađe.

Promjena cijena događa se pred Božić i Novu godinu iz čega se da zaključiti da je ovo svojevrsni poklon kupcima za blagdane.

Netko će se zapitati što je tu zapravo problematično? Informacija je objavljena samo kroz novi cjenik dostupan na www.rwe.hr te se čini da RWE svojim kupcima nije jasno, transparentno i na vrijeme dao do znanja da ih čeka povećanje cijena tj. promjena ugovorenih uvjeta.

Ovakvim postupkom RWE sebi osigurava značajnu financijsku korist a kupci možda neće niti primjetiti a kamo li reagirati na promjenu cijene. Nije upitno da tvrtke posluju s ciljem ostvarivanja dobiti no fer je i etički da kupci jasno znaju što ih očekuje te da imaju pravo odluke i izbora ukoliko dolazi do promjena ugovorenih uvjeta.

(Hrvoje Horvat)


Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*