Sezonsko povećanje cestarina od noćas!

U ponoć u subotu 15. lipnja na snagu stupa nova ljetna shema cestarina, što u prijevodu znači da ćemo ih plaćati 10% više kako bi Hrvatske ceste dodatno zaradile na turistima koji na obalu stižu svojim vozilima

Lani je samo u srpnju hrvatskim autocestama prema moru prošlo oko 2,9 milijuna vozila. Prema novim cijenama cestarina na relaciji Zagreb-Dugopolje stajat će 200 kuna (prije je bila 181) za prvu skupinu vozila, a za drugu čak 300 kuna

Povećanje cestarine za oko 10 posto odnosi se na skupine vozila I.A, I. i II., a na III. i IV. skupinu vozila se ne primjenjuje. Poskupljenjem obuhvaćene skupine zapravo čine više od 90 posto vozila koja se u tome razdoblju kreću ovim autocestama. Sve je jednako kao i prošle dvije godine.

za cestarinu na relaciji Zagreb – Split umjesto 181 trebati izdvojiti 200 kuna, a Zagreb – Rijeka 77 umjesto 70 kuna.

Putovanje autocestom automobilom od Zagreba do Goričana stajat će 47 kuna, tri kune više nego izvan ljetne sezone, a za 13 kuna, na 141 kunu raste cestarina na relaciji Zagreb – Lipovac.

Za 13 kuna povećava se cestarina od Zagreba do Osijeka, koja od 1. srpnja do 30. rujna iznosi 135 kuna, a od glavnog grada do Ploča veća je za 25 kuna i stoji 256 kuna.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*