Međimurje Press
Vijesti

Sinergijom gradonačelnika i Udruge Ovršni ustanak spašena obitelj od deložacije

Zajedničkom akcijom na spašavanju od deložacije ovršenog stana od strane banke obitelji Husadžića u Murskom Središću, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i Udruga Ovršni ustanak pokazali su veliku solidarnost u najtežim trenucima života dvoje umirovljenika.

Naime, kako je banka raspisala dvije dražbe stana na koje se nitko nije javio, po intervenciji gradonačelnika Murskog Središća, ali i Udruge Ovršni ustanak koja je javno zamolila potencijalne kupce da ne sudjeluju u državi , banka je pristala na uplatu 10% duga, uz otpis ostatka potraživanja. Dražen Srpak obećao je da će Grad Mursko Središće iznaći ta sredstva kako bi Milka i Smail Husadžić nastavili živjeti u jedinoj im nekretnini.

Uredno smo otplaćivali dospjele rate sve dok nismo oboljeli, rekao je Smail umirovljeni učitelj. Supruzi je dijagnosticiran Non-Hodgkinov limfom.  Meni je utvrđeno da mi srce radi s 40 posto kapaciteta i naručen sam na ugradnju premosnice za koju još čekam na red. U međuvremenu sam obolio od teške depresije i savjetovano mi je bolničko liječenje na koje nisam pristao jer ne mogu bolesnu suprugu koja je prošla dvije kemoterapije ostaviti samu, potrebna joj je moja pomoć. U međuvremenu smo došli u teškoće jer više nismo mogli otplaćivati kredit, kupovali smo hranu kako bismo preživjeli, naznačio  je Smail Husadžić, obraćajući se Udruzi Ovršni ustanak.

Ova priča sa sretnim krajem, jedna je od rijetkih u našoj državi, ali dok ima empatije dobrih ljudi ni najteže situacije nisu nerješive. Zato palac gore i za gradonačelnika Srpaka, ali i Udrugu Ovršni koja jasno ukazuje na potrebu svojeg postojanja.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja