Međimurje Press
Vijesti

Sjećanje na Krešu Madića!

Na današnji dan prije točno 29 godina stradao je hrvatski branitelj Krešo Madić. Tom prigodom odana mu je počast na grobu u Draškovcu i kod spomenika u Čukovcu.
Hrvatski branitelj Krešo Madić, u jednom od napada četnika, 26. kolovoza 1992. godine, na području Brodske Posavine teško ranjen. Dva dana kasnije preminuo je od posljedica teškog ranjavanja.
Rođen je 4. ožujka 1972. godine u Čakovcu. Od rođenja živio je u Čukovcu te polazio Osnovnu školu u Draškovcu od 1978. do 1986. godine. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završava u Mariboru, gdje je stekao zvanje kovinotokara. 1990. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Smederevo.

 

Bio je pripadnik 54. samostalnog bataljuna HV sudjelujući u obrani naše zemlje. Njegov zapovjednik odjeljenja Mladen Magdalenić danas je naglasio da je pokojni Krešo kao vrlo mlad branitelj sudjelovao sa 54 samostalnim bataljunom HV Čakovec na prvom oslobađanju Lipika 6.prosinca 1991.godine.
Majka Štefanija i sestra Miljenka ni 29 godina od smrti sina i brata ne mogu zaustaviti suze.S amo su istaknule da je ovaj dan za njih najbolniji dan svake godine.
Obitelj pokojnog Kreše zahvaljuje se svima koji su došli i odali počast njihovom Kreši.
Tekst i foto: Pavo Jazvić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja