medjimurjepress@gmail.com

Skupštine Zajednice tehničke kulture Međimurske županije

U prostorima Tehnološko inovacijskog centa u Čakovcu održana je Izvještajna godišnja skupština za 2018. godinu i Izborna skupština Zajednice tehničke kulture Međimurske županije 

Iz izvještaja o radu vidljiv je uspješan rad udruga i klubova Zajednice, te samih aktivnosti koje provodi ili podržava Zajednica kao krovna organizacija tehničke kulture u Međimurskoj županiji.

Uz zastupnike 11 članica Zajednice na skupštini su bili gosti, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić, direktor TIC-a Ivan Plačko i Josip Balog sakupljač i vlasnik zbirke satrih strojeva, aparata i uređaja iz Ivanovca.

Ivan Vlainić pohvalio je rad Zajednice tehničke kulture Međimurske županije. Rezultati su prepoznati na nivou države. Među prestavnicima Hrvatske zajednice tehničke kulture na raznim natjecanjima i manifestacijama u inozemstu bilo je članova iz ove Zajednice. Često puta su dobitnici nagrada i priznanja iz Međimurja. Tako je Povelju za 2017. godinu dobio Aeroklub „Međimurje“ Čakovec, za 2018. Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, te godišnju nagradu Jelena Tuksar. Napomenuo je da će HZTK-a prema svojim mogućnostima pomagati Zajednicama na terenu u provođenju njihovih programa i projekata. Jedna od mjera pomoći je javljanje na natječaje za dobivanjem opreme na revers, prihvaćanjem pokroviteljstva u provođenju projekata kroz doniranje materijala, te financiranje boravka talentiranih i prvoplasiranih učenika s državnih natjecanja na ljetnim, zimskim i proljetnim školama tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Sufinanciranje boravka učitelja tehničke kulture, mentora i instruktora na stručnim usavršavanjima, pa tako i kod uvođenja eksperimentalnog programa „Škola za život“.

Ivan Plačko zahvalio se tehničarima što su za održavanje skupština odabrali upravo prostore TIC-a. Predstavio je rad TIC-a te pozvao Zajednicu i njezine udruge na buduću suradnju što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Josip Balog pozvao je sve zainteresirane da posjete „ Zbirku – Muzej starih aparata, uređaja i strojeva“ koja je smještena u Društvenom domu u Ivanovcu. Eksponati iz dana u dan imaju sve veću povijesnu vrijednost. Pozvao je učitelje i nastavnike da organiziraju razgledavanje zbirke gdje se mogu vidjeti eksponati koji su u funkciji, a nekad su bili sredstva za rad koja su mnogim obiteljima osiguravala egzistenciju.

Nakon prihvaćanja izvještaja i planova za 2019. godinu dana je razrješnica dosadašnjem rukovodstvu Zajednice.

Na izbornoj skupštini za novo četverogodišnje razdoblje za predsjednika Zajednice je ponovo izabran Željko Medved (Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije), za dopredsjednika Dejan Drabić (Mladi informatičari Strahoninca). U Izvršni odbor izabrani su: Viktor Lazar (Međimurki informatički klub), Lucijan Franin (Radioklub „Međimurje“), Jelena Tuksar (Društvo pedagoga tehničke kulture Međimuske županije), Dražen Novak (Nautički klub „Labud“ Prelog) i Leonardo Belović (Aeroklub „Međimurje“ Čakovec).

Nadzorni odbor činit će: Zvonko Ljubić (Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije), Radovan Petković (Foto kino klub Ivanovec) i Josip Novak (Nautički klub „Labud“ Pelog).

Zastupnik Zajednice u Skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture bit će Željko Medved, a zamjenik Viktor Lazar.

(mž)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*