Službeno najavljen „Sajam sigurnosti i prevencije 2018.“

Sajam će se održati u petak, 21. rujna od 10 do 16 sati u Čakovcu, u prostoru sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec i na sportskim terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu

Aktivnosti vezane uz ovaj preventivni sajam najavili su danas u Pu međimurskoj župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Čakovca Mario Medved, upraviteljica Zaklade za prevenciju Međimurske županije i zamjenica župana Međimurske Sandra Herman,  načelnik Policije uprave međimurske Ivan Sokač i voditelj Službe kriminalističke policije Danijel Mikulić.

                          Idejni tvorac Sajma sigurnosti i prevencije Danijel Mikulić 

Sajam sigurnosti i prevencije imati će međunarodni karakter uz sudjelovanje predstavnika Slovenije i Mađarske, ali i susjednih te zagrebačke županije. Održat će se niz radionica Policijskih uprava, ZZJZ, Graditeljske škole, itd..

Uz informativni punkt “Nisi sam” educirati će se o utjecaju Interneta na djecu, organizirana je biciklijada od Preloga do Murskog Središća i do Čakovca, uz predavanja o kretanju u prometu, ali i radionica za pješake.

                                              Promotivni materijal

Izložiti će se uređaji, oprema i vozila Policijskih uprava, predstaviti rad robota za razminiravanje, organizirane su i mnogobrojne pokazne vježbe brojnih udruga organizacija tvrtki i institucija. Najavljen je i dolazak helikoptera, videonadzori  i prezentacija forenzike, uz prezentaciju akcija koje simboliziraju mnogobrojne ugroze.

Na sajmu će sudjelovati 40 izlagača, svi u funkciji kako bi se pomoglo u djelovanju policije na polju opće sigurnosti građana Međimurske županije.

U pripremi Sajma sudjeluje 70 policijskih službenika i preko 150 ljudi u samoj organizaciji., a prvenstveno je naglasak stavljen na mlađu populaciju te je ovim putem upućen poziv svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima da dođu na ovu veliku edukativnu sajmenu manifestaciju.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*