Međimurje Press
Vijesti

Spomen obilježje poginulim i nestalim policajcima ratne PU Varaždin

U sklopu Obilježavanja 30 godina osnivanja Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ (18.03.1991- 18.03.2021.godine), dana 12. veljače 2021. godine u prostorima Policijske uprave Varaždinske u Varaždinu, potpisan je ugovor sa izvođačem radova za izgradnju spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima ratne PU Varaždin koji su stradali u obrani Hrvatske, diljem drage nam domovine.

Od ideje prerano preminulog predsjednika udruge i ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ Gorana Mihalića i njegovih suradnika, te pokretanja inicijative da se na jednom reprezentativnom mjestu podigne dostojan spomen za sve stradale policajce, ratne PU Varaždin, bio je potreban neki protek vremena koji je s današnjim danom sve bliže do ostvarenja zadanog cilja.

U prostorijama PU Varaždinske potpisan je ugovor između udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „ RODA“ zastupane po tajniku Ivi Loborcu i tvrtke „SENČAR METALI“ zastupane po Josipu Senčaru kao izvođaču radova, te tvrtkom ŽAGAR d.d. zastupanu po mr.sc.Darku Žagaru ing.građ. kao nadzorom, za izgradnju „Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima Policijske uprave Varaždinske.

Ugovorena vrijednost radova je preko 500.000,00 kuna i ugovorenim rokom izvršenja od 90 kalendarskih dana, a svečano otvaranje predviđa se povodom DANA DRŽAVNOSTI!

Prilikom sklapanja ugovora Ivo Loborec istakao je javnu zahvalu rukovodstvu PU Varaždinske na ustupanju terena za izgradnju spomenika i to u najljepšem djelu „secesijske gradnje“ grada Varaždina, te građevinskoj operativi grada Varaždina na pripremi zemljane podloge. Loborec je posebnu zahvalu uputio svima koji su financijskim sredstvima pomogli udruzi za realizaciju projekta, tako je spomenuo: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Varaždinsku i Međimursku županiju, gradove Varaždin i Čakovc, ostale gradove i općine Varaždinske županije, te Vukovarsko srijemsku županiju i općinu Jarmina, koji su i u ovoj prilici dokazali da ne zaboravljaju svoje junake Domovinskog rata. HVALA IM!

USJP „RODA“ Varaždin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja