SSSH: “Vrijeme je za naš oporavak”!

Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta!

ZAJEDNIČKA INICIJATIVA SSSH I UDRUŽENIH SINDIKATA ZA POVEĆANJE PLAĆA I MATERIJALNIH PRAVA NA SVIM RAZINAMA KOLEKTIVNOG PREGOVARANJA I KROZ OSTALE OBLIKE SINDIKALNOG DJLOVANJA

PROSJEČNA NETO PLAĆA U HRVATSKOJ U PROSINCU 2016.G. IZNOSILA JE 5.838,00 KUNA, DOK JE POLOVICA RADNIKA PRIMALA PLAĆU MANJU OD 4.921,00 KN ILI MANJE. NADALJE, VIŠE OD 220.000 RADNIKA PRIMA NETO PLAĆU MANJU OD 3.500,00 KN. MINIMALNA SATNICA U NJEMAČKOJ IZNOSI 8,50 EURA, DOK J EU HRVATSKOJ ONA U PROSJEKU 2,60 EURA. RADNIK U HRVATSKOJ MORA U PROSJEKU RADITI TRI I POL MJESECA DA BI ZARADIO PROSJEČNU MJESEČNU NJEMAČKU PLAĆU – rekao je danas u Čakovcu prvi čovjek SSSH Mladen Novosel. 

Jedan aspekt naše kampanje, a ovdje sam danas u Čakovcu s međimurskim i varaždinskim sindikalistima, je prosvjed 1.svibnja u Slavonskom Brodu, gdje više tisuće građana okupiti i nastojati ustrajati u zahtjevima za veće plaće, ato znači da najmanja bude 3.100 kuna. Pod svaku cijenu Vlada RH u smislu poslodavca i zakonodavca i poslodavci u privatnom sektoru moraju shvatiti da bez povećanja plaća i i boljih uvjeta rada neće moći zadržati kvalitetne radnike u Hrvatskoj, od kojih, svaki tjedan, po tisuću odlazi u zemlje u kojima su plaće više.

Protiv smo uvođenja radnika u Hrvatsku, jer je to maska poslodavaca kako bi isplaćivali još manje plaće na štetu hrvatskih radnika. Vlak koji kreće u Slavonski Brod ima jednu simboličku poruku, a to je da želimo povratak, a ne odlazak iz zemlje.

Moram napomenuti da Europska konfederacija sindikata provodi također kampanju za veće plaće. Ali svaka država po na osob treba brinuti o svojim radnicima – zaključio je Novosel ne želeći odgovoriti na pitanje novinara o razjedinjenosti Sindikata u Hrvatskoj.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*