Međimurje Press
Vijesti

Sunčana Glavak na zasjedanju glavnog odbora Zajednice žena Europske pučke stranke

Na sastanku glavnog odbora Zajednice žena Europske pučke stranke, pod predsjedanjem Doris Pack, raspravljalo se o nacrtu rezolucije ,,Budućnost Europe: lekcije koje možemo naučiti iz krize uzrokovane koronavirusom”. Bila je to prigoda za podnošenje godišnjih izvješća nacionalnih organizacija žena. Predsjednica Zajednice žena EPP-a, Doris Pack osvrnula se na aktualni trenutak vezano uz cjepivo protiv bolesti COVID-19 te naglasila kako će cjepivo značajno olakšati borbu s pandemijom.

Uime HDZ-a, u raspravi je sudjelovala zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, članica predsjedništva Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, koja se osvrnula na sudjelovanje žena u hrvatskoj politici.

,,Prema rezultatima izbora, u Sabor je izabrano 23% žena i 77% muškaraca. U usporedbi s posljednjim parlamentarnim izborima, kada je izabrano samo 13% žena, to predstavlja pozitivan pomak, u porastu od 10%. HDZ-ove zastupnice čine trećinu svih zastupnica”, rekla je Sunčana Glavak.

Uz to, na stranačkim izborima u studenom, Nada Murganić, saborska zastupnica i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski postala je prva predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije. Istaknula je i podršku žena HDZ-u, prema posljednjim anketama, s posebnim naglaskom na posljednje parlamentarne izbore.

,,Među ženama je HDZ neprikosnoveni pobjednik – vladajuća stranka ima potporu od 30,5 posto među ženama, jedan posto više nego u općoj populaciji. Potpora najvećoj oporbenoj stranci među ženama 10 je posto manja”, istaknula je zastupnica Glavak.

U svom izlaganju zastupnica Glavak osvrnula se na aktualnu gospodarsku situaciju te govorila o pomoći EU državama članicama te Vlade Republike Hrvatske za vrijeme pandemije.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja