Svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na svečanu sjednicu Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice koja će se održati 4. svibnja 2019. godine (subota) u 12.00 sati Dvorani božanskog milosrđa u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, Trg pape Ivana Pavla II. 32 u Mariji Bistrici.

Svečana skupština Hrvatske vatrogasne zajednice se održava u sklopu obilježavanja Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitinika vatrogasaca. Svoje prisustvo Skupštini su potvrdili brojni vatrogasni i državni dužnosnici, među kojima i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a ovom će se prigodom uručiti najviša vatrogasna priznanja za životno djelo u vatrogastvu, povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića. Svečanost će ujedno biti i prilika za dodjelu nagrada pobjednicima predškolskog i školskog uzrasta za najbolji likovni i literarni rad te za najbolje fotografije iz područja vatrogastva.

Ujedno će se dodijeliti i priznanja za Najpothvat u vatrogastvu za 2018. godinu. Brončanu plaketu dobit će vatrogasci iz DVD-ova Kerestinec, Strmec, Sveta Nedelja i Rakitje, srebrnu plaketu vatrogasci JVP-a Grada Rijeke, a zlatnu vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Rogoznica i Javne vatrogasna postrojba Grada Šibenika za sudjelovanje u spašavanju tuskog broda Haksa.

Svibanj je, već tradicionalno, Mjesec zaštite od požara u kojem vatrogasci brojnim manifestacijama naglašavaju važnost odgovornog ponašanja. Stoga smatramo da je Vaše prisustvo na ovom svečanom događaju od velike važnosti kako bi se podigla svijest i razumijevanje javnosti te usmjerila pozornost na važnost vatrogasne djelatnosti u zajednici.

Kontakt: Nina Francetić, nina.francetic@hvz.hr, 01/3689-175.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*