Međimurje Press
Vijesti

Svečano zatvaranje Kampa vatrogasne mladeži u Fažani

U Fažani je 3. rujna održano svečano zatvaranje 25. Kampa vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice. Na svečanom zatvaranju nazočili su najviši dužnosnici Hrvatske vatrogasne zajednice: glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac sa suradnicima, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a Milivoj Taslak, zapovjednici smjena 25. Kampa vatrogasne mladeži, sudionici Kampa te ostali uvaženi gosti. Zatvaranje Kampa, kao i sam rad u svim smjenama, proteklo je uz pridržavanje epidemioloških mjera koje je donio stožer Civilne zaštite Istarske županije i nacionalnog stožera.

Zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac na svečanom je zatvaranju izrazio zadovoljstvo što je 25. kamp, unatoč svim poteškoćama vezanim uz pandemiju, protekao u najboljem redu. Naglasio je kako su unatoč manjem broju sudionika, izvršeni svi planirani zadaci.

Smanjili smo određen broj aktivnosti, iz epidemioloških razloga. Sve ostalo je odrađeno prema planu, uz maksimalno zalaganje zapovjednika Kampa, njegova zamjenika, voditelja i djece“, rekao je Kozlevac te zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnom radu Kampa.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pozdravio je sve nazočne te također zahvalio svima koji su sudjelovali u uspješnom radu Kampa. Izrazio je nadu da će Kamp u idućoj godini raditi punim kapacitetom i da će ga koristiti što veći broj pripadnika vatrogasne mladeži. „Posebno zahvaljujem roditeljima, koji su imali puno povjerenje u nas, te poslali svoju djecu u Kamp. Zahvaljujući dobroj organizaciji i pridržavanju mjera, sve je proteklo u najboljem redu“, rekao je Tucaković.

Nakon svečanog zatvaranja održan je sastanak zapovjednika Kampa na kojem je napravljena analiza rada Kampa. Napravljen je presjek aktivnosti rada u kojem je u 8 smjena sudjelovalo 689 pripadnika vatrogasne mladeži iz 12 županijskih vatrogasnih zajednica. Prijašnjih godina Kamp je počeo s radom nakon završetka školske godine dok je ove godine datum početka pomaknut, te je odrađen manji broj smjena, za razliku od prosječnih 11 smjena proteklih godina. Zapovjednik Tucaković za kraj je rad 25. kampa vatrogasne mladeži ocijenio uspješnim.

(n.t.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja