U Palinovcu obučeno 14 vatrogasaca i 15 vatrogasaca I klase“

Vatrogasna zajednica Međimurske županije, Vatrogasna zajednica područja općine Donji Kraljevec- Goričan i DVD Palinovec organizirali su obuku za zvanje Vatrogasac i Vatrogasac 1. Klase, koja se održavala u Palinovcu od 4. do 23. veljače.2019. godine. Obuci za zvanje Vatrogasac i zvanje Vatrogasac I. klase iz VZPO Donji Kraljevec – Goričan prisustvovalo je 23 člana, iz VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica 5 članova te iz VZG Prelog 1 član.

Za zvanje „Vatrogasac“ ispit se polagao iz predmeta: Ustroj vatrogastva, Gorenje i gašenje, Vatrogasna taktika, Sprave i opreme, Tehničke službe i Preventive. Obuku je uspješno završilo 14 polaznika. Sredine iz kojih polaznici dolaze dobile su još više na obučenosti članova, a što će se kod njih ponajprije odraziti u vatrogasnoj preventivi, na požarima i ostalim intervencijama.

Za zvanje „Vatrogasac I. klase“ polagali su se ispiti iz predmeta: Vježbovni postupci te Sprave i opreme.

Predavači tijekom obuke iz pojedinog predmeta i vježbi su bili: Nikola Besedić, Mladen KanižajRobert Meglić, Damir KovačićTomislav FaićHrvoje Novaković, Franjo Jančec i Ivan Petar Srpak.

Rezultate ispita proglasio je predsjednik ispitne komisije Mladen Kanižaj te je nakon završetka ispita polaznike promovirao u zvanje Vatrogasac i Vatrogasac I. klase. Svima je zaželio da svoje znanje prenose na kolege vatrogasce u matičnim društvima te se i dalje usavršavaju.

Na uspješno položenim ispitima i stjecanju zvanja čestitao im je i predsjednik VZMŽ Mario Medved, načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te predsjednik VMO Palinovec Vladimir Sabol, dok je u ime domaćina sve nazočne pozdravio predsjednik DVD-a Palinovec Franjo Jančec.

Nakon ispita DVD Palinovec je sa članovima ŠRD Šaran Palinovec pripremio mali domjenak.

VZMŽ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*