Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” završava projekt „Mali čuvari prirode za velike promjene”

Mali čuvari prirode za velike promjene

Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom” završava projekt „Mali čuvari prirode za velike promjene” sa parnerskim školama I OŠ Čakovec/PŠ Novo Selo Rok i OŠ Gornji Mihaljevec.

Kroz Edukacijski program koji su u sklopu projekta proveli za male čuvare prirode i ekološko-vrtlarsku grupu, uveli su učenike i u zaboravljen svijet baštine naše lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života. 

Uz brojne edukativne aktivnosti, terensku nastavu u ustanovi Međimurska priroda, opremanje okoliša škola i volonterske akcije sa roditeljima i lokalnom zajednicom u obje škole te međusobne posjete i razmjenu znanja, kreirali smo i novu edukativnu društvenu igru.

DRUŠTVENA IGRA „MALI ČUVARI PRIRODE” novi je edukacijski alat udruge Biovrt. To je igra za velike i male uz koju će učenici najbrže naučiti važne činjenice o čuvanju prirode i bioraznolikosti. Igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da uče o važnim temama poput zaštite prirode, bioraznolikosti i svijetu oko sebe.

Kao trajni edukacijski alat koristit će je škole i knjižnice diljem Hrvatske, a mali igrači dobiti će priliku da kvalitetno provode svoje vrijeme “offline”. 

Igra potiče interes o ovim temama, a istovremeno stvara mogućnost da djeca prenose naučeno svojim vršnjacima, roditeljima i ostatku zajednice kako očuvati planet na kojem živimo, kako uzgajati zdravu hranu i brinuti o cijelom biosustavu o kojem i mi sami ovisimo.

Tako svi postajemo (mali i veliki) čuvari prirode za velike promjene.

Igru je za Biovrt osmislio obrt Konekta, a udruga je u sklopu projekta “Mali čuvari prirode za velike promjene” izradila 100 primjeraka te će ih pokloniti školama kao trajni edukativni alat u kojem će uživati mnoge generacije.

POZIVAMO VAS NA ZAVRŠNE KONFERENCIJE
Završna konferencija projekta bit će održana 27. 08.2019. u Područnoj školi Novo Selo Rok i 28.08.19. u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec.

Pozivamo predstavnike svih osnovnih škola da nam se pridruže na jednoj od konferencija, upoznaju se s aktivnostima projekta, obiđu školske vrtove i inspiriraju se za pokretanje sličnih aktivnosti u njihovim školama.

Udruga Biovrt poklonit će po 1 primjerak edukativne društvene igre “Mali čuvari prirode” svakoj osnovnoj školi koja će prisustvovati na konferenciji i pozivamo škole iz cijele Hrvatske da nam se pridruže.

Prijave za sudjelovanje na konferenciju su obavezne putem ove prijavnice, gdje možete saznati i točno vrijeme i adrese: http://bit.ly/2TBGWtq 

HVALA SVIM SUDIONICIMA PROJEKTA!

Nevjerojatno je koliko se može puno postići složnim i udruženim radom, te ovime želimo zahvaliti od srca na velikom odazivu i uključivanju obitelji naših učenika i volontera.

Ulaganje u najmlađe aktivnost je koja će se mnogostruko vratiti našoj lokalnoj zajednici, stoga smo sretni što je donator Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo naše napore i dalo nam financijsku podršku i u ovom projektu. 

Silvija Kolar-Fodor

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*