Međimurje Press
Vijesti

Utaja poreza i carine!

Mađarski državljanin (39) osumnjičen za utaju poreza i povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Provedenim izvidima kaznenih djela temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva osnovano se sumnja kako je 39-godišnji mađarski državljanin, počinio kaznena djela utaje poreza ili carine te povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, osumnjičeni od svibnja do prosinca 2017. godine u svojstvu odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Preloga, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost, nije prijavio obavljene transakcije stjecanje dobara unutar Europske unije, a koje su od utjecaja na utvrđivanje porezne obveze zbog čega je došlo do neutvrđivanja obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost u iznosu nešto većem od 2.700.000 kuna te je za utvrđeni iznos oštetio Ministarstvo financija Republike Hrvatske.

Ujedno, u spomenutom razdoblju osumnjičeni je poslovne knjige trgovačkog društva iz Preloga vodio tako da je otežana preglednost poslovanja.

Protiv osumnjičenog 39-godišnjeg mađarskog državljanina podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznene prijave. Ujedno, provedenim izvidima utvrđena je odgovornosti trgovačkog društva iz Preloga za kazneno djelo utaje poreza ili carine te će se nadležnom državnom odvjetništvu, također dostaviti posebno izvješće.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja