Međimurje Press
Vijesti

Vatrogasci i dalje aktivni na potresom pogođenom području

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 3. siječnja nastavile sa aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Tijekom jutra izvršene smjene ljudstva sa dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.


Uz sve
raspoložive vatrogasne snaga Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano ukupno 535 vatrogasaca sa 141 vatrogasnim vozilom iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar, Split i Šibenik. Ukupno do sada bilježimo 6 ozlijeđenih vatrogasaca. Uz vatrogasce djeluje 149 radnika (alpinisti, građevinari, statičari) dizaličari sa 48 vozila drugih tvrtki (dizalice, kamioni s grajferima, zglobne platforme). Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena. Saniranje je nastavljeno i jutros.

Vatrogasci izražavaju sućut obitelji poginulog Albina Canjara

Nažalost, u Petrinji je prilikom saniranja krovišta, došlo do pada volontera s krova. Vatrogasci koji su prvi stigli na mjesto intervencije pristupili su postupku reanimacije do dolaska drugih službi (HGSS) i Hitne medicinske pomoći koje su nastavile s reanimacijom no nažalost osoba je preminula.

– U ime svih vatrogasaca Republike Hrvatske i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i prijateljima preminulog Albina Canjara. Ovo je i veliki gubitak za hrvatsko vatrogastvo jer je preminuli bio aktivan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Jadrč – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. 

Vatrogasci Zagreba i Zagrebačke županije na brojnim intervencijama
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba su imali 67 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno (kumulativni zbroj) je sudjelovalo 412 vatrogasaca sa 154 vatrogasnih vozila. Vatrogasci s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 11 tehničkih intervencija gdje je sudjelovao 71 vatrogasac sa 21 vatrogasnim vozilom.

Anita Čolak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja