Vatrogasna zajednica Grada Čakovca

Na zadnjoj sjednici predsjedništva, zapovjedništva i NO VZG Čakovca usvojen je proračun VZG za 2019. Program rada, plan nabave te su određeni datumi održavanja redovnih skupština Dvd-a s područja grada Čakovca. U svečanom tonu, sukladno planu nabave, podijeljena su prijenosna računala čakovečkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima što je svojevrsna nadogradnja informatizacije vatrogasnog sustava kojeg provodi HVZ putem projekta e-Hvz.

Što se tiče plana nabave za drugu godinu, planirana je nabava 2 kpl izolacijskih aparata svakom DVD-u kako bi članovi istih mogli pristupiti obuci u simulatoru plamenih udara iduće godine. Za nabavka vatrogasnih kombi vozila, donesen je trogodišnji plan nabave i to redom, DVD Ivanovec, Savska Ves, Šandorovec. Godina je ocijenjena kao vrlo uspješna za VZG Čakovca, a ono što je vrlo bitno za cjelokupni sustav vatrogastva RH je, da HVZ od 01.01. postaje državno tijelo nadležno za vatrogastvo RH na rok od godinu dana, kada bi najviša tijela HVZ-a trebala pripremiti i predložiti novi cjelokupni Zakon o vatrogastvu.

Novi zakon sa kompletnim ustrojem, radno-pravnim statusom kako profesionalnih vatrogasaca tako i dobrovoljnih te financiranjem sustava, stupit će na snagu s 01.01.2020. kada bi HVZ postao središnji državni ured za vatrogastvo.

(VZG)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*