Međimurje Press
Vijesti

Veljko Kajtazi: Drago mi je što većinu neće tvoriti deklarirani ustaše!

SRETAN SAM ŠTO U VLASTI NEĆE SUDJELOVATI NI ONI ORGANIZATORI KOJI SU U MEĐIMURJU PROŠLE GODINE IZVELI ANTIROMSKI PROSVJED

Veljko Kajtazi, predstavnik romske nacionalne manjine i u prošlom i u novom sazivu Sabora, kazao je kako prmeijer ima njegovu podršku, te da se nada da će se u naredne četiri godine učiniti više po pitanju potreba romske zajednice.

“Mi smo odlično surađivali i u prošlom mandatu i pokazalo se da su manjinci možda i oni koji daju stabilnost vladi i vjerujem da će tako biti i u narednom sazivu.

Drago mi je da saborsku većinu neće tvoriti oni koji su u kampanji koristili antimanjinsku retoriku i oni koji su deklarirane ustaše, te oni koji su organizirali antimanjinski referendum i oni koji su organizirali antiromski prosvjed u Međimurju.

Dobro se zna da ih je najviše u redovima Domovinskog pokreta. Na listama su bili ti ljudi”, rekao je Veljko Kajtazi gostujući danas na N1 televiziji

“Moji su uvjeti nadogradnja operativnih programa i nastavak započetog kada je u pitanju obrazovanje i stanovanje, kao i zapošljavanje romske manjine. Mislim da smo započeli dobar proces i kada je u pitanju legalizacija objekata u romskim naseljima. Romi nemaju ni jednu drugu državu osim Hrvatskje i mi smo građani Republike Hrvatske, i država o nama treba povesti računa, a ne da se stalno govori kako je tradicija Roma da ne završavaju škole, ne rade i druge predrasude”, naglasio  je Kajtazi.

Romi se i dalje teško zapošljavaju, rekao je, samo je ulaskom Hrvatske u EU je dio pripadnika romske zajednice otišao u druge zemlje.

“Za pripadnike romske manjine neophodne su kvote na veleučilištima i sveučilištima, a pokazalo se da se to može. Zdravstveno veleučilište pokazalo je da se to može kada se želi. To je dobro i zbog pripadnika romske zajednice i zbog nedostatka kadrova u zdravstvenim ustanovama”, rekao je.

Što se tiče toga tko će iz redova manjinskih zastupnika ići u Vladu, kazao je kako nije bitno tko će to biti, te da je samo važno da dobro radi svoj posao.

Romska nacionalna manjina nema dobar položaj, jer je i u zadnjih trideset godina zapostavljena, a bila je i prije. Romi su tu 700 godina, a učinjeno je malo i kada je u pitanju stanovanje, obrazovanje, zapošljavanje, ali i zdravlje”.

Izvor:

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja