Međimurje Press
Vijesti

Vikend obilježile brojne vatrogasne intervencije!

Tijekom vikenda zabilježen je velik broj vatrogasnih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je pogodilo kontinentalne županije. Samo na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je više od stotinu intervencija vatrogasaca koji su radili na ispumpavanju vode, uklanjanju grana i stabala kao i na saniranju krovišta. Jaka kiša pogodila je područje Belog Manastira gdje je najviše problema bila s poplavljenim podvožnjakom, u kojem su zapela 2 vozila iz kojih su putnici uspješno izvučeni.

-U subotu se nevrijeme premjestilo na područje Osijeka. Imali smo gotovo 80 intervencija istovremeno, na kojima su bili angažirani vatrogasci iz dviju smjena JVP Grada Osijeka i sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava – rekao je zapovjednik VZŽ Osječko-baranjske Zdravko Cvenić te istaknuo kako su osječki vatrogasci, uz uklanjanje objekata s prometnica, intervenirali kod rušenja limenog krova te na izvlačenju vozila koje je propalo kod parkinga. Cvenić je također istaknuo da je nevrijeme u nedjelju pogodilo područje Đakova, gdje su također zabilježene intervencije na ispumpavanju podruma.

Slična situacija je bila i u Zagrebačkoj županiji gdje je u posljednja 24 sata zabilježeno 15 tehničkih intervencija, dok je na području Grada Zagreba zabilježeno 12 intervencija u kojima su sudjelovala 62 vatrogasca sa 17 vozila.

Požarne intervencije

Vatrogasci su tijekom vikenda zabilježili i intervencije zbog gašenja požara. Jučer se ponovno aktivirao požar na otoku Lavdara u kojem je opožareno 90 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Požar u čijem je gašenju sudjelovalo 37 vatrogasaca, sinoć je proglašen ugašenim, a DVD Sali je ostao dežurati na opožarenom području. I požar na otvorenome prostoru koji je izbio na južnoj strani otoka Brača je lokaliziran, a opožareno je 130 ha. U gašenju je sudjelovalo 76 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, a požarište nadgleda DVD Milna. 

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja